Nike x NBA mezbemutató – The Mad Science

Már 2015-óta tudhatjuk, hogy az idei NBA szezonnal egy új korszak köszönt be a világ legjobb kosárbajnokságának meztörténetében. A két éve kötött megállapodás értelmében a Nike az idei évtől 8 évre a liga kizárólagos mezszponzorává vált. A napokban részt vettünk a mezek hivatalos bemutatóeseményén Los Angelesben, csekkit a tovább után!

Nike x NBA mezbemutató 2017

Pénteken a Nike és az NBA a los angelesi Sony Pictures Studios épületében bemutatták az idei szezon mezeit. A Nike meghívásából mi is résztvettünk az eseményen, melyeken olyan világsztárok is részt vettek mint Paul George, Blake Griffin vagy Kevin Durant.

Release

Húz évvel ezelőtt sokkal fizikálisabb volt a kosárlabda. Húzták, tolták egymást a játékosok, mozgásuk sokkal, metodikusabb, lassabb volt. De ekkor megváltoztak a szabályok. Megjelent az illegal defense, a játék sokkal folyamatosabbá vált. A csapatok is professzionalizálódtak, szűkebb keretekkel dolgoznak, ezen folyamatok pedig a mezek innovációját is szükségszerűvé tették. Kurt Parker a Nike Apparel Design igazgatója úgy nyilatkozott: „Teljesen megváltoztak az adott pozíciók játékstílusai, sőt még a játékosok testfelépítése is jelentősen eltér 10 év távlatából. Ezért akartuk drámai fejlesztéseket eszközölni.” A bemutatott mezek tervezése során felhasználták mind az elmúlt 25 év tapasztalatait, mind egy intenzív tesztelési időszak eredményeit, ami a riói olimpia óta tartott. A Nike tervezői három területre összpontosítottak: mozgás, hőeloszlás, illeszkedés. A tervezés során figyelembe vették a jelentős különbségeket is a játékosok között, mint magasság, súly vagy éppen a kor.

Speciális anyagból készült

Zoom

A mezek azonban nem csak a játék közben lettek jobbak. Az idei évtől már ezek a sportszerek is megkapják a Nike Connect beépített rendszerét, mely segítségével pillanatoka alatt öszeköthetjük mezünket a Nike mobilalkalmazásával. A felhasználók így speciális tartalmakhoz férhetnek hozzá, játékosok és csapatok tekintetében egyaránt. Plusz feature gamereknek: a mez összehangolható a 2k18-al, ami újabb speciális tartalmakat ígér.

Jayson Tatum

A Nike NBA Association Edition, Icon Edition és Connected mezek szeptember 29-én míg a Nike NBA Statement Edition mez november 20-án kerül megjelenésre.

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×