Jordan 1 Flyknit – Új ikon „köttetett”?

Egy szép napon elgondolkodhattak a Nike-nál, mi nem volt még? Ekkor pedig arra jutottak, eljött az ideje, hogy a Nike egyik legnagyobb vívmánya, a Flyknit és a Jordan lépők alfája és omegája egy cipőben egyesülve lásson napvilágot, így hát ’’megköttetett” a Jordan 1 Flyknit. Részletek a tovább után!

Air Jordan 1 Flyknit

Air Jordan 1 Flyknit

Padawan cikk

Ezt a cikket Heni, egyik padawan bloggerünk írta, aki éppen „gyűjti a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Különbségek a hasonlóságok mellett

Ha még nem lenne elég, hogy Flyknit és Jordan, tovább halmozták az élvezeteket, ugyanis rögtön nem egy, de két ikonikus színben lepik meg a boltok polcait a surranók. Az egyik természetesen az 1985 óta töretlen sikert élvező, a sneaker világ alapja, a Bred a.k.a  ’’Banned’’ a másik, szintén klasszikus a Royal, azaz a fekete-kék verzió.

Air Jordan 1 Flyknit "Royal"

Air Jordan 1 Flyknit „Royal”

A flyknit mellett a másik ’’érezhető’’ különbség az árban nyilvánul meg, az átlagnál ugyanis 5-10 ezerrel többel kell számolnunk, ezt a prémium anyaghasználattal és luxusminőségű kisebb bőr extrákkal magyarázzák. De még a magasabb árcédula ellenére is tökéletes nyári darabnak mondható egy igazi Jordan-fanatikusnak.

Air Jordan 1 Flyknit "Bred"

Air Jordan 1 Flyknit „Bred”

A negatívumok

Eddig szinte csak jókat mondtam, de lássuk be, ezzel a modellel, pláne nem kevés extrával, nem lehet mellélőni. Ha nagyon bele akarok kötni, egy dologgal szerintem eléggé elszámolták magukat: egy full flyknit cipőt nem gondolnám, hogy szeptember közepén ideális megjelentetni de annyi baj legyen. E mellett azért akadnak olyanok, akiknek nem jön be a kicsit szokatlan sziluett, sok kritika érte például a cipő nyelvét.

Air Jordan 1 Flyknit "Bred"

Air Jordan 1 Flyknit „Bred”

Mikor és mennyiért lehet a tiéd a Jordan 1 Flyknit?

A Bred megjelenése szeptember kilencedikén várható, hogy pontos legyek, a Royal pedig október hetedikén fogja követni. Felnőtt és gyerek/ női (Gs) méretezésben egyaránt érkezik. Árban a felnőtt modellért 180-200 dollárt kell kipengetni (mindkét árral többször találkoztam), ami 20-40 dollárral magasabb az átlagárnál, a Gs 140 lesz, ez megegyezik a megszokottal.

Air Jordan 1 Flyknit

Air Jordan 1 Flyknit

Kép- és hírforrásunk a SneakerNews volt.

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×