Off-White X Jordan 1, avagy Frankeinstein lépője(?)

Az idei szeptember, de talán az ősz leginkább várt lépőjének tekinthető a az Off-White x Jordan 1 collab. A sikert nem bízták a véletlenre, a Jordan brand egyik legkedveltebb modelljét, a Chicago colorwayt használták alapul, így aztán garantált a hype. Részletek a tovább után!

Padawan cikk

Ezt a cikket Heni, egyik padawan bloggerünk írta, aki éppen „gyűjti a kilométereket”, hogy sneakerbox.hu bloggerré váljon.

Off-White x Jordan 1 - release: 2017 szeptember

Off-White x Jordan 1 – release: 2017 szeptember

Ha valaki nem ismerné, az Off-White Virgil Abloh dj-hez és dizájnerhez köthető, fő alapja az urban stílus, ezáltal a kezük közül kikerülő darabok letisztultak és nem utolsó sorban elég drágák. A sikert nem bízták a véletlenre, a Jordan nem egymagában, Presto, Air Max 90, Blazer Mid és a legújabb kedvenc, Air VaporMax társaságában szabadul a polcokra képletesen, hiszen valószínüleg másodpercek alatt mind gazdára fog találni.

Frankenstein cipője?

A cím összefoglalja mit is gondoltam, mikor először megláttam. Ennek ellenére nem negatív értelemben használnám, a durva, kicsit ’’oda nem illő’’ elemek miatt jutott eszembe. A cipő a Chicago cw.-n kívül másban nem hasonlít egyik korábbi egyesre sem, cserébe megkapta a felsőbb árkategóriás cipőkre igazán jellemző dekonstruktív külsőt, ilyen például a pipa, ami az egyik oldalon ragasztott hatást kelt, a másik oldalon pedig egy Off White felirat vette át a helyét.

Off-White x Jordan 1

Off-White x Jordan 1

Apró különlegességek

Számomra az apróbb különlegességek, egyediségek tesznek vonzóvá egy lépőt, ami ez esetben a külsőn kívül is akad bőven. Ilyen a három extra fűző, az egyedi nyelv és az akár kifordítottnak is nevezhető doboz, aminek tetejéről elengedték a megszokott Jordan logót és egy egyszerű ’’Jumpman’’ felirat váltotta fel. Apró kis változás, de nekem mindenképp bejön.

Off-White x Jordan 1 cipősdoboz

Off-White x Jordan 1 cipősdoboz

Off-White X Jordan 1 release date

A legvégére pedig pár infó a megjelenésről és a kellemetlen anyagiakról. A boltokba kerülés dátuma szeptember elseje volt, ahhoz, hogy onnan haza is vihessük 190 dollárt kell leszurkolnunk, ez az összeg nem horrorisztikus, az átlag megjelenések is ennyibe kerülnek. Viszont egy kis remény a hazai közönségnek, egy kicsit közelebb is beszerezhető lesz, Londonban (szept. 18-22), Milánóban (szept. 21-25) és Párizsban (szept. 26-30).

A teljes Off-White x Nike „The Ten” kollekcióról hamarosan egy másik padawan cikket olvashattok!

Kép- és hírforrásaink a Sneaker News és a Highsnobiety voltak.

heni

Lassan 10 éve masszív sneaker rajongó vagyok, ami egy a most ismét reneszánszát élő, Vans Sk8-hi cipővel indult.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×