A Vans a korral nemesedik – új kollekció a Brain Dead-del

Korábban hallottam egy legendát arról, hogy a punkok a kezdeti időkben parkettalakkal fixálták a hajukat olyan szép mívesre. Ez épp csak annyi veszélyt rejtett magába, hogy ha az egyszer megtört, akkor tört vele az egész haj is. Mármint csomóban. Miért jutott ez eszembe a Vans Brain Dead kollab kollekcióról? Mindjárt elmondom a tovább után!

Vans x Brain Dead

Vans x Brain Dead

Egyrészt azért, mert egyes fórumokon úgy illették a Vans és a Los Angeles-i Brain Dead ruhamárka kollaborációját, mint az új punk korszak első darabjait. Másrészt azért, mert mint a parkettalakk esetében, úgy itt is úgy érzem, hogy a Vans frissességét csak az ilyen közös munkák tartják fent. Viszont, ha ez egyszer eltörik…

Ismét punba' tolja a Vans Brain Dead kollekcióban

Ismét punba’ tolja a Vans Brain Dead kollekcióban

Interjú Kyle NG-vel

A HighSnobiety készített egy interjút a Kyle NG-vel a Brain Dead gurujával, ami kapcsolódott a június végi megjelenéshez. Ő pedig beszélt arról…

…hogy mi áll az együttműködés alapját képező egyedi mintázat mögött?
A mintát állandó munkatársunk, Kevin Harris fejlesztette ki. Ő egy csodálatos művész és illusztrátor. Szeretjük a régimódi újságokat és képregényeket tartalmazó, régi, lokális nyomtatott ikonográfiát.

…hogy mi volt a gondolatmenetük a lábbeli és a ruha kiválasztásakor?
Csak olyan cuccot akartunk létrehozni, amelyet mi is imádnánk nyáron viselni. A gyűjteménynek egy egységes grafikus nyelve van, amit végigkísérhetünk minden darabon..

…hogy neki személyesen mért fontos a Vans?
A Vans maga Kalifornia. Mi pedig szeretjük Kaliforniát! Szeretjük azt is, hogy a cipők nem kiműveltek, és azt, hogy a Vans a korral nemesedik. (Mondjuk, speciel itt azt fogalmazta meg, hogy “annál nemesebb, minél jobban szét van b@+%va. Nem akartam, hogy a felesége mérges legyen rá.)  

…hogy melyik a kedvenc darabja a kollekcióból.
A zöld Old Skool.

…hogy melyik minden idők kedvenc sziluettje?
Old Skool.

És vajon punk árban van-e?

Egyébként 45 és 138 dollár között számítják meg a boltokban a Vans és a Brain Dead közös kollekciójának darabjait.

Hír- és képforrásunk a HighSnobiety volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×