A Holdra lépés óta nem volt ekkora fejlődés az űrhajósok ruhájában. És vajon kinek, minek köszönhető mindez? Hát persze, hogy egy sneaker brandnek. Talán azt gondolhatjátok, hogy a Reebok nem tartja a lépést a Yeezy-Jordan versennyel. Ha a Földön talán nem is, de cserébe a másik két brand fel sem veheti a versenyt a Reebook Float Ride Space Boot-jával. Katt a továbbra a kilövéshez!

Siker a Reebokon keresztül

David Clark Company dizájnerjei és mérnökei több évtizede headszetteket, aláöltözőket gyártanak a világűr kihívásaihoz. Mégsem tudtak annyi ismertségre szert tenni a nagyközönség körében, mint mióta együtt dolgoznak a Reebokkal. A Reebok-kal kollaborálva ugyanis most egy innovatív űrlépőt hoztak össze “az űrös fiúk” – ez a Reebok Float Ride Space Boot SB-01. A cipő a David Clark Company számára sem rossz promó és a kollaboráció eredményét már asztronauták tesztelik a következő misszióhoz a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Mára a fiatalok érdeklődése a XX. századhoz képest valószínűleg megcsappant a bonyolult és “rutinszerű” űrutazások iránt. Ma már nem kell asztronautának lenni, hogy híres legyél, elég lehet a telefonod kamerája és egy YouTube csatorna 🙂 De azért az még így is cool, ha űrhajósok számára tervez egy sneaker márka cipőt, amit akkor viselnek majd, amikor a Földről az űrállomásra utaznak a CST-100 Starliner űrkaszulában.

“A súly egy komoly tényező az űrutazások sikerében, minden egyes grammnak nagy kihatása van az utazás költségeire. A tradícionális űrhajós cipők merev bőrből készültek, és nem voltak összeépítve az űrruhákkal” – mondta Matt Montross, a Reebok innovációs csapatából.

Reebok Float Ride 100g RacerA földlakóknak érkezik a Reebok Float Ride 100g Racer

Az űrlépő fejlesztésével egyidőben nekünk, a Földön maradóknak is készült egy sneaker: a Reebok Float Ride 100g Racer is kimondottan a funkció és gyorsaság szempontjait figyelembe véve készült el. Tehát a 100 azt jelenti, nem több, mint száz gramm lesz ez a sportcipő. Oké. A Floatridge amúgy már eddig is létezett, de a Reebok csapata most letisztított róla mindent, ami dizájnban, technológiában csak a helyet foglalta. Így egy valóban csúcs innovatív lépő született, ami valószínűleg a futók szívét is megmelengeti.

Ez a modell eljut a földi közönséghez is – 2018-ban a Reebok kereskedőknél lesz elérhető. A habtechnológia már most nemzetközi díjnyertes, így teljes joggal sokat várnak a jövőre piacra dobott új modelltől.

Gratulálunk a Reeboknak ehhez a Földön kívüli kollaborációhoz!

Még több űr

Ha egyszerre izgat az űr és a sneakerek téma, akkor olvasd el korábbi Space Jam cikkünket, vagy Danny Kass “űrhajós” Zoom Force 1 bakancsáról szóló írásunkat melyet még anno a blog első évében írtunk 🙂