Variációk egy témára: A Vans Sk8-Hi soha véget nem érő megújulása

Valahogy úgy tudjuk elképzelni a folyamatot, hogy a Vans főhadiszállásán a harmadik emeleten van egy ablaktalan, szellőzés nélküli szoba, ahol papírhalmok mögött ül két elcsigázott designer, és több évtizede csak a Sk8-Hi permutációin dolgoznak. Abból viszont végtelen van. (Rögtön mellettük van egy hasonló szoba rajta felirat: Old Skool) Katt a továbbra!

A Vans Sk8-Hi soha véget nem érő megújulása

A Vans Sk8-Hi soha véget nem érő megújulása

Sk8-Hi 1978-ban mutatkozott be, akkor még “Style 38,” néven és még nem a most ikonikus hullámos brandjellel rendelkezett. (Az majd csak a második szériával jelent meg.) Azóta jóformán csak ez fix, minden máson szakadatlanul variál a két fent emlegetett emberünk. Egyébként a 80-as években kezdték el az egyedibb Sk8-Hi modellek gyártását, amit eleinte csak úgy képzeltek el, mintha egy filctollal pingálták volna ki az eredeti modellt.

A Vans Sk8-Hi soha véget nem érő megújulása

Zoom

Az utóbbi időben két a valóságtól nem túlságosan elrugaszkodott, de mégis vagányan új darabot hoztak ki, amelyekre elégedetten csettint a nyelvével minden Vans szimpatizáns: “Ez igen!” Az egyik, ez az egyszerű vonalvezetésű, klasszikus elosztású fekete vajas hatású(!!!) fekete bőrrel borított darab, amelynek szuper anyaga a belső részben is folytatódik. Ettől állítólag még belül is prémium érzete van. Ami szót érdemel még, az a különleges fehér perforáció, ami nem sokszor köszön vissza a túlhajszolt designerek szobájának sárgabarack lekvár foltos portfólióján. Kb. 70 dollárt kérnek érte az üzletekben.

A Vans Sk8-Hi soha véget nem érő megújulása

Bordó

A másik újdonság ez a nyáriasabb, bordó tétel. Hivatalosan madder barna, ami így elsőre “bordóbarna”, de mit tudja ezt egy férfiember. Vászon és velúr anyagokkal dolgoztak rajta gondos kis kezek, és hangsúlyos a barnán kívül a fehér jelenléte, amely varratokon, a gumitalpon, a nyelven található címkén és természetesen az “oldalhullámra” is vonatkozik.

A Vans Sk8-Hi soha véget nem érő megújulása

Profil

65 dollár körüli áron lehet kapni, amit a légies és könnyed megjelenésének – és érzetének – köszönhetünk. Kevesebb benne az anyag.

Forrás: Kicks On Fire és Kicks On Fire

 

vendégblogger

Ezt a cikkeinket vendégszerző írta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×