Következő újjászületés, legalábbis a neve ezt jelenti a Puma TSUGi Shinsei -nek, a márka egyik vadonatúj cipőjének. Nekem inkább kétségbeesett erőlködésnek tűnik, hogy valamelyest kövessék a konkurencia diktálta iramot. Bővebb értetlenkedésem a tovább után olvasható.

Puma Tsugi Shinsei
Következő újjászületés (?)

Kedvelem a Pumát, de…

Nem mondható el rólam, hogy ne kedvelném a Pumát, sőt. A szekrényemben lapul többek között 4 pár Puma Disc, OG Trinomic, Blaze of Glory, R698, Ignite, odavoltam a FAAS futócipő szériáért, a Mobiumot a mai napig az egyik legalulértékeltebb cipőnek tartom. A TSUGI Shinsei-t mégse tudom hova tenni.

Puma Tsugi Shinsei
Puma Tsugi Shinsei – érdekes lett, na

Japán?!

Kezdjük a névválasztással: ugyan mi köze a Pumának Japánhoz? Értem én, hogy valamihez kötni kell az extravagáns (-nak szánt) designt, meg jól hangzik a japán név. Fluimucil Ábelt idézve: “De miért?”

puma_tsugi_shinsei_3
Fluimucil Ábel sem érti a Japán gyökereket

Mit is tud a Puma Tsugi Shinsei?

Amúgy mindent beletettek, ami elvileg egy manapság menő lifestyle futócipőbe kell: hangsúlyos talp (technológiáját tekintve Ignite, ami teljesen korrekt hab megoldás), egyedi fűzőmegoldás, (részben) kötött felsőrész. A cipőt részleteiben nézve sok ismerős megoldás tárul a szemünk elé, inkább ne is boncolgassuk melyik cipőkről vették (értsd másolták) az ötleteket a tervezők.

puma_tsugi_shinsei_4
Ebből a KITH kollabból mindössze 150 pár készült

Újjászületés?

Remélem nem ez lesz az új vonal a Pumánál, mert ebből újjászületés sajnos így nem lesz. Viszont ha esetleg megtetszett volna a modell akár itthon is beszerezheted 37.990 forintért.

Hír-, és képforrásunk a SoleCollector volt.