Egy Nike Air Jordan 1 Royal története

Hogy őszinte legyek, még nem volt szerencsém a Jordan széria legendás első számú sneakeréhez, a Nike Air Jordan 1 Royal-hoz, emiatt kellő izgalommal vártam az április 1-jei dropot. Szinte minden webshop, amit látogatni szoktam, instore raffle-t tartott (azaz csak az adott boltban volt megvásárolható a cipő sorsolás, vagy first come – first serve alapon), egyedül az END Clothing-nál, illetve természetesen a Nike.com-on volt online elérhető a cipő. Az END-nél sorsolás útján lehetett hozzájutni a cipőhöz, a Nike-nál viszont meglepő módon first come – first serve alapon ment a dolog.

Cipősdoboz sztiloba

Cipősdoboz sztiloba

Reggeli vadászat

Természetesen szombaton 8:30-kor fel is pattantak a szemeim, és mivel szerencsére dolgoznom se kellett, nyugodtan ki tudtam várni a 9 órás rajtot. Meglepő módon semmi komolyabb akadályba nem ütköztem (leszámítva, hogy annyira izgultam, először az angol, majd a holland oldalon próbáltam megvenni, ne is kérdezzétek hogyan… :D), és miután sikerült kiválasztanom nagy nehezen a méretem, tovább is léphettem a fizetéshez.

Két perc múlva már a visszaigazoló levelet is megkaptam, így már csak azt kellett kiböjtölnöm, hogy a futár meghozza csomagot. Szerencsére szerdán kézhez is kaptam, ami korrekt átfutási idő volt, így miután hazatértem, meg is kezdhettem a cipő befűzésének szent procedúráját.

Air Jordan Royal - Az örök klasszikus

Air Jordan Royal – Az örök klasszikus

Cipőfűző bent

Lehet, hogy szentségtörés, de én egyik Jordan surranómat se szoktam masnira kötni, ennélfogva itt is azt a megoldást választottam, hogy szimplán az utolsó előtti cipőfűzőlyuknál eldugom a fűzőket, de ennél a cipőnél valami megoldást majd ki kell találnom, mivel egy egész napos mászkálás után tágul annyira a cipő, hogy a nyelv már nem tartja meg kellőképp a lábamat.

A nylon nyelvrész

A nylon nyelvrész

Kényelem

Általában mindíg izgulok az első próbánál, mivel elég nagy lábam van, elég rizikós néha úgy cipőt venni, hogy nyilván előtte nem tudom felpróbálni. Viszont jelen esetben miután belebújtam, nagyon megkönnyebbültem, mivel nemcsak, hogy nagyon kényelmesre sikerült a Royal, de pont megfelelő méretű számomra, nem szorít sehol, és még egy kis mozgástere is van a lábamnak.

Bármikor/bárhol felismerhető logó

Bármikor/bárhol felismerhető logó

Minőség

Az anyagminőségre egyáltalán nem lehet panaszunk, a bőrnek rendkívül jó tapintása van, és ami nekem külön pozitív meglepetés volt, hogy a varrásoknál se láttam kilógó cérnaszálakat, pedig valahogy én bele tudok nyúlni ilyen kisebb gyári hibákba. A nyelv természetesen most is nylonból készült, a letisztult vonalvezetést pedig egyedül a sarokrészen található Jordan embléma töri meg.

Air Jordan 1 - Royal

Air Jordan 1 – Royal

Worth it

Én nem olyan típus vagyok, hogy az épp legújabb cipőm a kedvencem, de úgy érzem, hogy a J3 Fire Red mellett ez lesz a másik leggyakrabban hordott surranóm. 45 pisztolyorrú Mátyást röhögve megért nekem, ha úgy adódott volna, akkor még a resell árat is kicsengettem volna, hogy egy timeless classic sneakert tudjak a birtokomban. Idővel azt hiszem, a korábbi 1-es sziluetteket is be kell szereznem! 😀

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×