Zozoval már egy ideje beszéltük, hogy leteszteli a shopban kapható adidas Adi Ease deszkás cipőt (persze bicózáshoz, nem deszkázáshoz 🙂  Végre eljött a jó idő és a Görzi Ghetto Jamen oda is adtam neki a cipőt. A menő terepmintás Adi Ease nemcsak Zozonak tetszett, de mint kiderült, a csajok sem tudnak neki ellenállni 😀  Részletek a tovább után a videóban és a cikkben!

Amúgy mit tud az adidas Adi Ease?

Ha azt mondom deszkás cipő, akkor valószínűleg nem a háromcsíkos márka jut először eszedbe, hanem a Vans, a Nike SB, az Etnies vagy a DC Shoes, de ideje lesz az adidast is felvenni a “bevásárlólistára”, és nem csak a Busenitz cipőt.

Könnyű és kényelmes sportoláshoz és utcára

Az Adi-Ease a könnyű és kényelmes cipők deszkás/utcai cipők közé tartozik. Ha hasonlítani szeretném más, itthon is jobban ismert modellekhez, akkor azt mondanám, hogy egy Nike Janoski és egy Vans Authentic között helyezkedik el. A megjelenése menő, az ára pedig egészen baráti: az Adi Ease már 21 990 Ft-ért megrendelhető a sneakerbox.hu shopból.

Zozo tesztelte az adidas Adiease cipőt
Zozo tesztelte az adidas Adiease cipőt

Jól szellőző felsőrész

Az Adiease szintetikus mesh felsőrésze jó könnyű és légáteresztő, emellett tartós is. A vonalvezetés letisztult, semmi sallang nincsen rajta. A sarokrész párnázását nem vitték túlzásba (ebben inkább egy Authentichez hasonlít és nem egy Janohoz).

adidas Adi Ease tartós mesh felsőrésszel
adidas Adi Ease tartós mesh felsőrésszel

Strapabíró talp

A vulkanizált gumitalp orr-részén a barázdált rész jól tapad a deszka smirglijéhez, de a footjamet is bírja – meg persze azt is, ha a városban járkálva véletlenül lerúgod vele a padkát vagy a mozgólépcsőt 🙂 A talp barázdái elég tagoltak, jól beleakadnak a pedáltüskék és a boardfeel is rendben van.

adidas Adi-Ease deszkás cipő kidolgozott talpszerkezettel
adidas Adi-Ease deszkás cipő kidolgozott talpszerkezettel

Jelenleg négy színállás kapható

Az Adi Ease 2017 tavaszán két visszafogottabb (fekete és szürke) és két spirább (camo és fehér print) színállásban kapható a shopban. A camo a Zozo által támasztott divathullám miatt már egészen megfogyott, a másik háromból még rendesebb mennyiség van. Csekkold őket!

Adiease fekete színben
Adiease fekete színben
Adi Ease szürke színben
Adi Ease szürke színben
Camo adidas Adi Ease
Camo adidas Adi Ease
Adi-Ease fehér print
Adi-Ease fehér print

Zozo tapasztalata és véleménye az Adiease cipőről

Amint megláttam a cipőt, egyből megtetszett a külseje. Az első pár napban (sérülés miatt) csak utcára használtam, de alig vártam már, hogy kipróbálhassam BMX-ezéshez is. Egyből amikor lehetőségem lett rá, beteszteltem biciklizéshez, és arra jutottam, hogy a talpa miatt tökéletesen megfelel arra, amire nekem kell, ugyanis a legfontosabb számomra az, hogy a pedálról ne csússzon le a lábam trükkök közben. Nagyon jól szellőzik, így az utcán se érzem azt, hogy felrobban a lábam a melegben, valamint a külseje mindent vitt számomra a “camo” mintájával!

BMX-es cipőteszt
BMX-es cipőteszt

Fotók: Matolcsi Jákob
Termékfotók: Pelikán Kristóf