Notorious BIG emlékére – Coogi x Puma Clyde

Immáron 20 éve, hogy The Notorious BIG nincs közöttünk. A kerek évfordulóra a Coogi és a Puma egy elég extra Cldye-dal jelentkezett. A tovább után segítünk, hogy összeálljon a kép, honnan lehet ismerős számunkra a Coogi! Jöjjön tehát a Coogi x Puma Clyde!

coogi_puma_clyde_1

Coogi x Puma Clyde

A nagy klasszikus Puma Clyde

Azt hiszem a Clyde-ot nem kell különösképpen bemutatni. A modell olyan a Pumának, mint az Air Force a Nikenak, vagy a Superstar az adidasnak. Az 1973-ban bemutatott cipőt a kosaras Walt Frazier tette igazán ismertté, majd a hip-hop kultúra nélkülözhetetlen darabja lett.

coogi_puma_clyde_2

Coogi x Puma Clyde

Honnan kéne ismernem a Coogi-t?

A Coogi már nem olyan ismert hazánkban. A 69-ben (akkor még Cuggi) alapított ausztrál márka főként rendkívül színes mintás, kötött pulóvereket gyártott. Majd jött névváltás, felvásárlás, termékkínálat bővítés. Szokásos életút egy ruhamárkának. Cikkünkkel kapcsolatban a legfontosabb az alábbi kép, amit ha megláttok hozzám hasonlóan szerintem sokan a fejetekhez kaptok, hogy: “Hát persze, én ezt már láttam!”

thenotoriousbig_coogi

The Notorious BIG és a pulóver, amiben valószínűleg már ti is láttátok (kép forrása: Hypebeast)

Emlékezzünk!

Így talán össze is áll a kép, és segít megérteni a cipő színes egyéniségét. Ami amúgy kifejezetten jól áll neki! Elvileg ez csak a kezdete a két cég együttműködésének. Kíváncsian várjuk az újabb darabokat is. Addig is hallgassuk meg Notorious One more chance (remix) című számát, amiben a következő sor is elhangzik: “Heart throb never, black and ugly as ever, however, I stay Coogi down to the socks, rings and watch filled with rocks”

Az már túl hypevadász húzás lenne, ha megemlítenénk, hogy Kanye West Gone című számában is feltűnik az ausztrál ruházati cég. Csakúgy, mint más The Notorious BIG számokban, és egyéb kevésbé befutott bandáknál.

Hír-, és képforrásunk a NiceKicks volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×