Az idei Air Max Day egyik legkülönlegesebb darabja kétség kívül a Nike Air Max 1 Master, amit ha egy mondatban kéne bemutatni, akkor azt mondhatnánk, hogy a készítők egy fekete háttéren vonultatják fel az utóbbi 30 év kultikus mintáit. Még több fotóért kattints a továbbra!

Nike Air Max 1 Master
Nike Air Max 1 Master

Klasszik felépítés

Az Air Max 1-et úgy gondolom, hogy senkinek nem kell külön bemutatni. Az egyik legismertebb Nike sneaker felépítését természetesen nem változtatták meg, a jubileumi kiadás kizárólag optikai tuningot kapott. Az viszont elég meghatározó lett, igazi csemege a sneakerheadeknek, az átlagemberek számára pedig valószínűleg érthetetlen katyvasz. Azonban ennek a cipőnek nem az utóbbi csoport a célközönsége, hanem azok, akik tisztában vannak az AM1 történelmével, ismerik a cipőn 1987 óta megjelenő mintákat és szeretik a különleges lépőket.

Nike Air Max 1 Master
Nike Air Max 1 Master

Masterpiece

Megmondom őszintén, nekem a legelső pillantástól nagyon bejött ez az ünnepi sziluett, és ha lesz lehetőségem, megpróbálom beszerezni. Természetesen az is közrejátszik ebben, hogy az Air Max 1 alapból is az egyik favoritom. Ahogy az előző bekezdésben is fogalmaztam, úgy gondolom, hogy ez a cipő azok számára készült, akik tudják értékelni az egyedi darabokat, és szorosabban kötődnek egy-egy lépőhöz.

Nike Air Max 1 Master
Nike Air Max 1 Master

Elérhetőség

A kiválasztott európai boltokban március 11-én, vasárnap volt az első drop, a Nike hivatalos SNKRS alkalmazásában (sajnos csak az USA-ban) pedig az Air Max Day előtt egy nappal, március 25-én debütál az AM1 Master. Ára 160 EUR körül alakul, ami gyors fejszámolással kb. 50 ezer magyar forintot jelent. Ti rá fogtok mozdulni?

Nike Air Max 1 Master
Nike Air Max 1 Master

Képek: KicksOnFire