Bemutatták a Converse 2017 tavaszi cipőit

A horvát tengerpart egyik történelmi gyöngyszemében, Opatija városában mutatták meg nekünk a 2017 tavaszán érkező Converse modelleket. A kollekciók fő üzenete világos és egyszerű: Back to the basics. – Vissza az alapokhoz! Nézd meg a tavasszal érkező modelleket a tovább után!

Back To The Basics

A Converse esetében az alapokhoz visszatéréshez nem lehet nagyon mellényúlni, hiszen a már 110 éves márka mindig úgy tudott megújulni, hogy közben végig hű maradt a gyökereihez, és ennek köszönhette, hogy generációk sorozata érezte magáénak az évtizedek alatt kulturális ikonná vált Chuck Taylor All Star cipőt.

Természetesen most tavasszal is kapható lesz „A Converse Tornacipő”, a Chuck Taylor All Star, melyet tavasztól őszig (van aki még télen is) utcára, munkába és fesztivára is alap, hogy felhúzol: alacsony és magas szárral, feketében, fehérben, kékben és a tavalyi év slágerszínében, pirosban is érkezik.

És itt (is) szeretnék eloszlatni egy tévhitet: a Lunarlon betéttel felszerelt Chuck II tavalyi érkezésével nem szűnt meg és nem is fog megszűnni  a klasszikus Chuck: idén is kapható lesz, meg jövőre is, meg azután is 🙂

Converse Chuck Taylor All Star tornacipő - a tavaszi-nyári alapszínek

Converse Chuck Taylor All Star tornacipő – a tavaszi-nyári alapszínek

Vidám színek tavaszra és nyárra

A jól ismert alapszínek mellett friss és vidám szezonális színállások is landolnak majd a hazai üzletekben és webshopokban: a magas szárú vászoncipőket citrom- és narancssárgában, barackszínben és világoskékben találhatod meg.

Converse Chuck Taylor All Star tornacipő - a tavaszi-nyári szezonális színek

Converse Chuck Taylor All Star tornacipő – a tavaszi-nyári szezonális színek

Converse Chuck II

A tavaly bemutatott Chuck II-ből is kaphatók lesznek a kedvelt tavalyi színek. A letisztult sötétpiros, sötétkék, szürke és fekete színállás hófehér talppal érkezik. A II-es verzió talpán – ahogy tavaly már megismertük – nem húzódik körbe a fekete csík, ez az apró különbség egészen más karaktert kölcsönöz a cipőnek.

A fehér monokróm változat tetőtől talpig fehér, a fekete monokróm változatban pedig a talpat is fekára színezték, így biztosítva a teljesen egységes megjelenést.

Converse Chuck II - a tavaszi és nyári szezon színei

Converse Chuck II – a tavaszi és nyári szezon színei

Színtől függetlenül minden modellben ott figyel a Niketól kapott technológia, a Lunarlon talpbetét, ami egészen más minőséget jelent a Converse tornacipőnél megszokott kényelmi szinthez képest. Ez a vastag, kényelmes talpbetét az oka annak is, hogy saját tapasztalataink és számos olvasói visszajelzés alapján is érdemes egy számmal nagyobbat venni a Chuck II-ből, mint a sima Chuckból.

Lunarlon talpbetét a Chuck II-ben

Lunarlon talpbetét a Chuck II-ben

Chuck Taylor All Star II Gum

Az idén tavasszal érkező színállások közül nekem személy szerint a gum, azaz természetes gumi színű talppal érkező Chuck II modellek tetszettek a legjobban. Alacsony és magas szárral is érkezik, a kedvencem az olívazöld (a zöld ezen árnyalatának népszerűsége a tavaly ősz és tél után várhatóan idén tavasszal is folytatódik), de feketében és fehérben is jól néznek ki: a jól ismert sziluett, de mégis egyedi és figyelemfelkeltő.

Converse Chuck II "Gum" kollekció

Converse Chuck II „Gum” kollekció

Converse One Star

A Converse „házi legendáriuma”  szerint, a One Star CC Pro inspirációját egy japán raktárban véletlenül megtalált régi darab adta. 1974-ben a ONE STAR nevet kapta, amit a cipő oldalára bevarrt csillag is jelez.

Ez mostani, felújított változat egy deszkás cipő tulajdonságaival rendelkezik egy klasszikus teniszcipő külsejébe oltva. A Converse One Star kényelmes, tartós és stabil, a Nike Lunarlon talpbetét felel az ütődéscsillapításért, a külső talp gumi borítása pedig a jó deszkakezelésért. Fekete és szürke színállásokban landol majd Magyarországon is.

Converse One Star - deszkás cipő

Converse One Star – deszkás cipő

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×