Az én adidas Superstar sztorim

aerté Csabi adidas Superstar sztorija annyira megihletett, hogy én is megírtam az enyémet. Elvégre ahogy az ars poeticámban is olvasható: „Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar.” A tovább után megtudhatjátok nálam meddig súlyosbodott a Superstar iránti rajongás. Elöljáróban legyen elég annyi, hogy van baj…:) Tovább!

adidas_superstar_kbalint

Van baj…

Az első Run-D.M.C. album, amit anno sikerült beszerezni, az a Crown Royal volt. Ezután persze nem volt megállás. Ahol a háromcsíkos márkával egybenőtt rap-banda CD-jét megláttam, már nyúltam is a kis félretett pénzemért. Aztán egyszer bekattant, kell egy Superstar. Valamikor a 2000-es évek elején karácsonyra meglett az első, szép piros csíkokkal. Mint komoly lavinát elindító darab most is megvan.

adidas_superstar_kbalint_vitrin

Talán ma a kontinensen nincs is, csak Angliában ilyen szintű… vitrin.

Az igazán nagy baj 2004-ben kezdődött. A Superstar 35. évfordulójára ugyanis egy nagyon komoly kollekciót dobott piacra az adidas. 5 különböző témakörben 7-7 modellel rukkoltak elő. Olyan dedikált darabokkal, mint a Foot Patrol, Undefeated, Andy Warhol, Captain Tsubasa, Goofy, Red Hot Chili Peppers, Roc-A-Fella, Missy Elliott, vagy éppen természetesen a Run-D.M.C. A következő kevesebb, mint 3 perces videóban végigpörgetik az összes modellt:

Ekkoriban még nem volt olyan evidens a netes vásárlás, de a már papíron is érett Bálint nyakába vette az eBayt, és tényszerűen majdnem az összes zsebpénzét elutalta egy ismeretlen amerikai alaknak. Szüleimnek persze el se mertem mondani, csak csöndben izgultam. Én lepődtem meg a legjobban, hogy 5 munkanap múlva csomagom érkezett. A titkos projekt egy adidas Superstar 35th Anniversary New York modellt eredményezett. Azt hiszem ezen a ponton pecsételődött meg véglegesen a sorsom.

adidas_superstar_kbalint_35th_anniversary_newyork

adidas Superstar 35th Anniversary New York

Nem sokkal később egy Graphic modellel bővült a gyűjtemény, szintén a 35. évfordulós kollekcióból. Nagymamám amerikai látogatásáról tért haza az igazán részletesen kidolgozott darabbal. Természetesen előre leadtam neki a „rendelésem”. És ugyebár a nagyik már csak ilyenek, minden kívánságot teljesítenek – ezúttal keresztapai segítséggel 🙂 Köszi mami, hiányzol!

adidas_superstar_kbalint_35th_anniversary_graphic

adidas Superstar 35th Anniversary Graphic

A ritkább modellek mellett azért mindig volt 1-2 pár klasszikus – fehér alapon fekete csíkok, és az inverze – mindennapos használatra. Emellett egy bébi Superstar lett a kulcstartóm, illetve eredetileg kulcstartónak készült modellel is megleptek. Superstarból jöhetett bármi, bármikor.

adidas_superstar_kbalint_classic

Superstar – always was, always will be

A legutóbbi saját szerzeményem bizonyos szempontból nekem is újdonság volt Superstar vonalon, hiszen a 2016-os NBA All-Star gálán bemutatott modellnek Primeknit felsőrésze van. Nekem ez volt az első nem bőr felsőrészű Superstar-om. Először kicsit szokatlan volt, de azt kell mondjam a klasszikus modellen is bejön ez az újítás. Ja, és azt mondtam, hogy a talpa világít a sötétben? 🙂

adidas_superstar_kbalint_80s_primeknit_asg

adidas Superstar 80s Primeknit ASG – ebből kettő érkezett a családba

Aztán idén nyáron érkezett a legextrább modell a gyűjteményembe. Olyan kiváltságos helyzetbe kerültem, hogy én lehettem a magyar atléták technikai vezetője a riói olimpián. Eme jeles alkalomra barátnőm Kiss Csabival – a.k.a. Dent Kicks Custom – készíttetett egy gyönyörű darabot. Imádom, hogy a letisztultsága ellenére is mindent elmond. Egyszerűen tökéletes! Ezúton is köszönöm Eszter és Csabi! És Peti neked is, tudom hogy te is benne voltál! 🙂

adidas_superstar_kbalint_rio_olypics_dentkickscustom

adidas Superstar Rio Olympics by Dent Kicks Custom (fotó: ChristianFarkas.com)

Hogy mit hoz a jövö? Haladok tovább az újító/szentségtörő vonalon: úgy érzem az újabb NBA All-Star gálás modellt is be kell szerezzem. Elvileg a 2017-es eseményen debütál a Boost talpas Superstar. Kedvenc cipőm és kedvenc csillapítási rendszerem találkozása? Must have! Illetve izgatottan várom 2019-et, amikor fél évszázados lesz a modell. Kicsit aggódok, hogy 50 modellel jön ki a brand, mert akkor az nem lesz olcsó mulatság 🙂

adidas_superstar_boost

adidas Superstar Boost

 

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.
×