Élet a Boost-on túl – adidas AlphaBOUNCE

A fekete péntek nemcsak szuper akciókat hozott – például a sneakerbox.hu shopban –, hanem új modelleket, színállásokat is. Az adidas-nál ezúttal az AlphaBOUNCE felturbózásával igyekeztek velünk tudatosítani, hogy a Boost-on túl is van élet! Hogy milyen? Az a tovább után kiderül!

adidas_alphabounce_xeno_1

Boost-on túl is van élet – adidas AlphaBOUNCE

Xeno power

A nemrég bemutatott modell stílszerűen csupa feketébe burkolózik. Mindaddig persze, míg a reflektorok kereszttüzébe nem kerül: ekkor a Xeno anyag mind mintázatában, mind színeiben elég feltűnő cipővé változtatja az AlphaBOUNCE-ot. A földkígyók pikkeje ihlette technológia a 2015-ös NBA All-Star gálán mutatkozott be, és azóta sem lett kevésbé feltűnő.

adidas_alphabounce_xeno_2

Mind mintázatában, mind színeiben feltűnő a Xeno

Get in the zone

Az idén nyáron bemutatott AlphaBOUNCE-ról ezidáig nem írtunk nektek, így röviden bemutatjuk mit tud. A cipő alapkoncepciója, hogy segítse a megfelelő hangulatba kerülést a mozgáshoz – „get in the zone”. Mindezt minimalista stílusával és kiterjesztett funkcionalitásával éri el.

adidas_alphabounce_1

Edzésre fel – Get in the zone!

Habár hivatalosan futócipőnek van hirdetve, tervezői elmondása szerint többcélú, változatos felületeken használható edzőcipőről van szó. Az első teszteken örömmel látták, hogy használói edzés után az AlphaBOUNCE-ban mentek a konditerembe, majd hazafelé menet sem váltottak lábbelit. Ami először feltűnhet, az a márkajelzés hiánya. Legalábbis annak szokásosnál jóval visszafogottabb mivolta. Sem a cipő esztétikáját, sem a funkcionalitását nem akarták ezzel megtörni.

adidas_alphabounce_2

Még ezen a feltűnőbb modellen is minimalista a márkajelzés

Forgedmesh

A cipőben debütál az innovatív FORGEDMESH felsőrész, ami szépen simul a lábfejre, de mindemellett a szükséges területeken meg van erősítve.  A minimalista kinézetével nem veszi el viselője figyelmét. Az alapfilozófia szerint fel se szabad tűnnie, hogy az AlphaBOUNCE a lábadon van.

adidas_forgedmesh

FORGEDMESH közelről

A FORGEDMESH felsőrész szinte észrevétlenül illeszkedik a Bounce technológiájú talphoz. Ugyan ez az adidas egy régebbi technológiája, de a Boost által elkényelmesedett embereknek sincs okuk aggodalomra a komforttal kapcsolatban. Korábban adidas KG Bounce cipőben kosaraztam, nem volt vele semmi gond. Sőt…

adidas_alphabounce_3

Az egyik legfelkapottabb színösszeállításról nem igazán mondható el, hogy nem vonzza a tekintetet

Megfizethető

A cikk végére érve felvetődhet a manapság sajnos aktuális, aggodalmaskodó kérdés: mennyibe kerül mindez? Meglepő hírrel tudunk szolgálni! Mindössze 100 amerikai dollárba, ami a mai elszálló cipőárak között szinte kuriózumnak számít.

adidas_alphabounce_yeezyboost350_bradhall

Brad Hall barátunk a Yeezy Boost 350-nel hasonlította össze az AlphaBOUNCE-ot

Hír-, és képforrásunk a SoleCollector volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×