Marni x Zalando – Ikonikus cipők designer köntösben

Az olasz bázisú high fashion márka háza táján nem új keletű szokás, hogy egy-egy kollab alkalmával mindenki számára elérhetővé tegyék a designer darabok viselésekor érezhető luxust. Pár éve a H&M-nek terveztek, most pedig a német bázisú, Zalando webshop kínálatában szereplő, ikonikus cipőket álmodták újra. A tovább után bemutatjuk az együttműködésből született Vans, Timberland, Reebok és Dr. Martens darabokat.

Ikonikus cipők designer köntösben

Ikonikus cipők designer köntösben

Luxus az utcai divatban

A menő sneakerek és bakancsok a street style talán leggyakoribb szereplői, így talán már egy-egy ilyen kollaboráció alkalmával már fel sem kapjuk fejünket, hiszen láttunk már Nike csukákát a Givenchy tervezőjétől vagy Marc Jacobs cipőket a Vans égisze alatt. A Marni x Zalando együttműködése azonban mégis különleges, hiszen most nem egy márka modelljeit öltöztették desiger köntösbe, hanem több brand népszerű cipője került a Marni tervezőasztalára. A német bázisú Zalando egyébként egy 2008-ban alakult webshop, ami kicsit a net-a-porter felületére hajaz, hiszen berlini főhadiszállásukról online rendelhetőek meg a legmenőbb street brandek és az elképesztő luxusmárkák cipői, ruhái és kiegészítői. Kollekciójuknak talán épp ezért volt célja, hogy a két irányzatot összefésülve megalkossák a luxus és a mindenki számára elérhető divat tökéletes fúzióját, amelyben a hamisítatlan Marni arculat tökéletes összhangot teremt a stílusban igencsak különböző lábbelik között.

Marni x Zalando

Marni x Zalando

Vans

Vanséknél nem újdonságok a kollaborációk, a limitált modellek, sőt designer csukákból is találunk kínálatukban nem is egyet, így még szép, hogy ebben a kapszulakollekcióban is helyet kaptak modelljeik. A dél-kaliforniai deszkásmárka darabjai egyébként is népszerűbbek, mint valaha, így a Sk-8 Hi és Authentic modellek is Marni designt öltöttek. A klasszikus lépőket hasított bőr felsőrésszel álmodták újra, amiket mutatós bőrdíszek és letisztult részletek tesznek még inkább különlegesebbé.

Marni x Zalando - Vans Sk-8 High

Marni x Zalando – Vans Sk-8 High

Timberland

A tél közeledtével egyre inkább célpontba kerülnek a strapabíró, de mégis mutatós bakancsok, amelyek közül vitathatatlanul a Timberland modelljei viszik a prímet. Így máris érhető, hogy a Zalando designer kollekciójába is helyet kapott a 6 Inch Premium modell is, ami plusz prémium életérzést közvetít újragondolt formájában. A Marni ez esetben a bőr textúrájával és színekkel játszott el, sőt meglepő csavarként a bokarészen található bőrt, kötött anyagra cserélte, ami igazán különlegessé és egyedivé teszi a bakancsot.

Marni x Zalando - Timberland 6 Inch Premium

Marni x Zalando – Timberland 6 Inch Premium

Reebok

Az angol sportszergyártó két ikonikus modellje is helyet kapott a kollekcióban, a választás pedig az extrém külsejű, női, Instapump Furyra és az unisex, Club C darabokra esett. A cipők a Marnira jellemző olivazöld-fehér-fekete színállásokban kerültek a kínálatba, amiket kevés, de mégis igazán mutatós díszítések tesznek egyedivé. Az Instapump Fury három színállása közül kettő monokróm árnyalatban pompázik, míg egy a zöld és fehér kettősére épül. A Club C modell esetében pedig a színek helyett inkább a rojtos díszítést érezném szükségszerűnek megemlíteni, aminek „köszönhetően” igazán menő, makkos sportcipők dobtak az online piacra.

Marni x Zalando - Reebok Instapump Fury

Marni x Zalando – Reebok Instapump Fury

Dr. Martens

A Martens bakancsok egyes szubkultúrák kötelező kellékei és ugyan már számos színben és mintában jelentek meg, a klasszikus és elegáns jelzőkkel mégsem tudtuk őket illetni. Eddig legalábbis, hiszen a Marni designra jellemző letisztultság sokat csiszolt az egyébként, olykor harsány bakancs küllemén. A tervezéskor leginkább az anyaghasználatra helyezték a hangsúlyt és a sima bőrfelületek helyett megdolgozott nude és fekete bőr használtak, amik a Pascal és a 1461-es modellnek kölcsönöztek egészen új és tetszetős megjelenést.

Marni x Zalando - Dr. Martens 1461

Marni x Zalando – Dr. Martens 1461

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×