Klasszikus sziluett új köntösben: Converse Modern

Az ikonikus cipőmárka műhelyében ezúttal az koncepció adta az irányelvet, hogy legfrissebb modelljeinél a régi és az új találkozását mutassák be rajongóiknak. A klasszikus sziluetteket megtartva új technológia alkalmazásával létrehozták a Converse Modern kollekciót, ami igazán mutatós tornacipőket eredményezett. A jó hír, hogy itthon is kaphatók, a tovább után Ti is megnézhetitek őket!

Converse Modern

Converse Modern

Klasszikus sziluett meglepő újításokkal

A nagy múltra visszatekintő, bostoni bázisú márka júniusban jelentette be legfrissebb kollekcióját. A Chuck Taylor II után ezúttal a Converse Modern névre keresztelt kollekcióval bizonyítják, hogy egy ikonikussá vált modellnek mindig is helye lesz az épp aktuálisan legmenőbb cipők között.

Converse Modern Hi

Converse Modern Hi

A forma maradt, tehát a a klasszik Hi és Ox modellek új köntösbe bújtatva jelennek meg a boltok polcain, azonban a csukák mind technológiában, mind megjelenésben valami egészen újat hoznak. A Converse varázsa szerintem sokunk által az egyszerűségben rejlik, így az újítások se ennek, sem a funkcionalitásnak nem mentek rovására.

Converse Modern "Ox"

Converse Modern „Ox”

A Converse Modern és a textúrák Kánaánja

A Modern felsőrésze a Nike Hyperfuse technológiájával készült, tehát itt is egy varrások nélkül illesztett darabról beszélünk, amit a körkörösen kötött, légáteresztő felsőrész tesz mutatóssá, kényelmessé és az ígéretek szerint strapabíróvá is. A kényelmet persze nemcsak a cipő felsőrésze, hanem talpa is növeli, hiszen szintén a Nike-nál kifejlesztett és gyakran alkalmazott, nem kivágott, hanem formába öntött teljes hosszúságú Phylon középtalp is növeli a komfortérzetet. A technológiának és az apró gázbuborékoknak köszönhetően egy formázott és szellős talprészt hoztak létre, mely szinte tökéletes ütéselnyelési tulajdonságokkal rendelkezik.

Converse Modern "Lucid Green"

Converse Modern „Lucid Green”

A szövet felsőrészt és a Phylon középtalpat pedig egy TPU orrész egészíti ki, ami mind a cipő funkcionalitását, mind megjelenését nagyban elősegíti. Az anyagok Kánaánja azonban még itt sem ért véget, hiszen a Modern darabok nyelvéhez egy szintén egyre népszerűbb textilt használtak. Az itt alkalmazott neoprén szerintem a kényelmi és az esztétikai szempontokat figyelembe véve is a lehető legjobb választás volt.

Converse Modern "Action Red"

Converse Modern „Action Red”

a Modernből érkező színállások

Apropó, ha már az esztétikánál tartunk ejtsünk szót a színállásokról is. A Modern kollekcióban mindenki találhat kedvencet, hiszen a jolly joker fekete és szürke mellett még mutatós bordó, az idén ősszel igazán divatos majdnem smaragdzöld, illetve nagyon szép, sötétkék árnyalatban is a boltok polcaira kerülnek a darabok.

Converse Modern "Soar Blue"

Converse Modern „Soar Blue”

Hazai elérhetőség

A Converse Modern kollekció Magyarországon is kapható lesz, így a következő hetekben az Ox és Hi modellek minden színállása elérhetővé válnak a Converse Árkádban található üzletében. A magas szárú csukák 42.990 forintért lehetnek cipős szekrényünk legújabb ékei, az alacsony darabokat pedig 39.990 forintért szerezhetjük be.

Az "Ox" modellek

Az „Ox” modellek

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.
×