A Buza Dani interview

Augusztus 23-án, egy verőfényes napon megnyitotta „kapuit” a vásárlók előtt az új Rapcity x Footure sneaker, basketball és lifestyle bolt. Két buli volt aznap a boltban, egy a vásárlók számára, egy pedig a Friends & Family-nek. Szerencsére ott voltunk a F&F partyn és volt időnk megcsodálni a megújult üzletet még mielőtt elvisz mindent az a 30m hosszú tömött sorban álló tömeg, ami összegyűlt a bolt előtt 5 órára. Csináltunk egy gyors interjút Buza Danival, a bolt alapítójával a bulik másnapján.

Dani és a dedikált Jordan

Dani és a dedikált Jordan az új storeban

4 év alatt ez a negyedik boltod Dani, ami nem kis szó. Mi volt az oka annak, hogy elköltöztetek, és mi az amit szerettél a régi helyeken és áthoztad ide? 

Már tavaly elértük az előző üzletek maximális kapacitását. Mindenféle képpen olyan helyen akartunk boltot nyitni, ahol elég nagy térben meg tudjuk mutatni az árukat. Egy nyugat-európai, igazából világszintű sneaker és kosárlabda boltot szerettünk volna nyitni. A két bolt fúziójáról van most szó, két külön készlettel rendelkeznek mind a neten, mind a boltban. A Rapcity tovább viszi majd a kosár és lifestyle vonalat, míg a Footure maradna a sneaker irányvonalnál. 2006 óta a magenta a színünk az interneten, és ezt próbáljuk most is tartani. Berendezés és kialakítás szempontjából teljesen tovább fejlesztettük a Rapcity-t. Egy 12×12-es kosárlabda orientált fallal várjuk a vásárlókat. Van egy Jordan szobánk is, ami egyedi a környező országokban, mivel egy Michael Jordan által aláírt cipő díszeleg a közepén. Van egy Retro Jordan falunk is ahol 96 cipőt találnak a boltba betérő emberek, és kisgyerek cipőktől egészen felnőtt méretekig árulunk M.J. surranókat.  A Footure-nél pedig egy 72 férőhelyes cipőfalat hoztunk létre.

Mik az újdonságok a boltban ? 

Ami számomra a legkedvesebb, hogy minden cipőtartó plexin elhelyeztünk egy digitális árcímkét, ami összeköttetésben van a rendszerünkkel. A vásárlók csak azokat a méreteket látják ami itt van a boltban a készletünkön, ezzel megkönnyítve a vásárlók (és az eladók 🙂 dolgát. Ilyet még nem láttam sportruházati üzletben. Továbbá az egyik kirakatunkon elhelyeztünk egy úgynevezett SONTE fóliát*.  Ami még nagyon nagy dolog, hogy bár Kelet- és Nyugat-Európában is láttam már Jordan szobát, ahol kizárólag Jordan termékeket lehet kapni, de nálunk ezt a szobát egy M.J. által dedikált cipő ékesíti, ami a szívem vágya volt már régóta. Azon felül hogy jól mutat. Ezzel gondoltam, hogy lerovom a tiszteletemet előtte. Már ’93 óta hatalmas kedvenceim az MJ cipők és nagy példaképem, mint játékos.

Gondolom nem lehetett olcsó, elmondod az olvasóknak azt a bizonyos árat? 

Ez nem publikus. eBay-en vásároltam, legyen elég annyi, a jelenlegi eladó dedikált cipőkhöz képest elég jó áron tudtam beszerezni.

Egész évben szálingóztak hozzátok a limitált Jordan és Nike cipők. Mindenkit érdekel hogy milyen különlegességekre számíthatunk az új-régi boltban ?

Majdnem minden nálunk elérhető márkával féléves előrendeléssel dolgozunk. Hálistennek, a Footure kínálatába egy új márka lépett be: a Kangaroos. Tőlük próbáljuk az exkluzívabb modelleket beszerezni és azokat a vásárlóknak nyújtani. Szerencsére hamar sikerült olyan kapcsolatot kiépíteni velük, hogy elsőként Magyarországon Kanga kollabok fognak érkezni hozzánk. A részletek még nem publikusak, de novemberben már várható egy „Made in Germany” kollab. Rengeteg Jordan megjelenés lesz mint pl. szeptember 3-án a Air Jordan 1 High „Bred”, vagy decemberben a 11-es Space Jam, de fog még jönni 3-as True Blue, Wool, Cyber Monday, de 12-es szériából is fog jönni a Wool és a Neoprene kiadás, és november 28-án a „What The” 1-es. Az adidas-al is beszélünk, és ha minden jól megy októbertől folyamatosan elérhető lesz nálunk az idei év sláger modellje, az adidas NMD. Nálunk fogja majd az adidas bemutatni James Hardes első signature cipősorozatát, és only James Harden door leszünk Magyarországon.

Kiknek szeretnél köszönetet mondani, akik segítettek összehozni az álmod ? 

Elsősorban Veronikának, a feleségemnek, aki végig támogatott és segített nekünk. A Rapcity csapatának (Bárczi András, Tóth Gábor a.k.a. „Toti”, Kollár Dénes, Hajdú Bence, Szövetes Bence, Ladányi Móni, Lénárd Vili, Sós Geri, Kovács Csabán Krisztián) és a csapathoz tartozik még Marján Nati, aki decemberben elment szülni, de novemberig hatalmas szerepet játszott a cég növekedésében. Szász Csabának, aki az egész belsőépítészeti munkákat kivitelezte. Nagyon szép munkát végzett. Szüleimnek és Enikő lánytestvéremnek is, aki felújításokban nagyon sokat segített. Illetve voltak beugrós srácok, a barátaim, akik szabadidejüket nem kímélve bejöttek segíteni (Kovács Laci és Csarnai Dániel). Farkas Christián, fotós is besegített és megörökítette kamerájával az üzletet. Köves Tamásnak, aki a csomagok gyors kiszállításában segített. És természetesen a vásárlóknak a türelmességüket, és hogy nem pártoltak el tőlünk és miattuk lehettünk sikeresek.

A nagy csapat

A nagy csapat

Rapcity kosárlabda cipő fal

Rapcity kosárlabda cipő fal

*A SONTE Fólia egy PDLC fólia, más nevén intelligens fólia, smart film, pdlc film, okosfólia. A SONTE fólia az első wifin keresztül irányítható digitális árnyékoló rendszer, amely képes ablakunkat egy másodpercen belül átlátszóról átláthatatlanra változtatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×