Fókuszban a foci – Ezekben a cipőkben játszanak a válogatott tagjai

A magyar válogatott 44 sikertelen év után idén végre ismét méltó helyére került és nemzetközi tornán szerepel. Hazánk egy emberként drukkol nekik és nem túlzok ha azt mondom, a keddi győzelmük után mindenki, még a futballt eddig kicsit sem preferáló magyar is megtanulta Szalai és Stieber nevét. A fociláz alól természetesen a sneakerbox csapata sem kivétel, így hogy aktuálisak maradjunk mi szeretnénk pár cikkel hozzájárulni a fiúk sikerének ünnepléséhez. Kezdjük is a tovább után egy cikkel arról, hogy miben játszottak hazánk fiai a Bordeaux-i pályán.

Hajrá fiúk!

Hajrá fiúk!

Nike Tiempo Legend VI

A nemzetközi tornáknak mindig van legalább egy szereplője, ami minden meccsen feltűnik, ez pedig nem más mint az akkor legnépszerűbb focicipő. Az idei Európa Bajnokság sztárja minden kétséget kitáróan a Nike Tiempo Legend VI modelljének türkiz-zöld változata. A magyar csapatból is többen erre a cipőre szavaztak, így minden idők legidősebb EB játékosa, a babonáiról is ismert, csodakapusunk, Király Gábor; az EB első fordulójában leggyorsabb futballistájának címét elnyerő, Guzmics Richárd; a fiatal középpályás, Nagy Ádám és a védekezésben komoly szerepet játszó Kádár Tamás és Lang Ádám is ezt a csukát választották. Döntésüket eszünk ágában sincs megkérdőjelezni, hiszen a cipő nedves és száraz pályán tökéletes tapadást biztosít, a prémium bőrből készült csuka csúszásgátló technológiájának köszönhetően az EB abszolút kedvence.

Király Gábor - Nike Tiempo Legend VI

Király Gábor – Nike Tiempo Legend VI

Nike Hypervenom Phinish II

3 hónapja legalább kijelentettem, hogy ha egy gólt is szerzünk a tornán, azt Szalai fogja rúgni, nyilván ezen mindenki jót nevetett és kedden igazam lett. A vezető gólt a Nike Hypervenom Phinish II modelljében lőtte Ádám, amiben egyébként idén április óta játszik és lehet csak a cipőt kellett szoknia, hogy végre újra a legjobb formáját hozhassa. Hiszen a csukát kifejezetten támadó, góllövő játékosoknak tervezték, tökéletes illeszkedése szinte cipőnélküli érzetet biztosít, forradalmian új, 3D-s felsőrésze pedig a labdakezelésben segíti viselőjét.

Szalai Ádám - Nike Hypervenom Phinish II

Szalai Ádám – Nike Hypervenom Phinish II

Puma evoSPEED SL II

A válogatottból talán egyedüli játékosként a második gólunkat szerző, Stieber Zoltán választotta a Puma jelenlegi „csúcsmodelljét” az evoSPEED SL II névre keresztelt csukát. A cipő mutatós „felemásnak” tűnő pink-neon árnyalatban pompázik és szuper könnyű, így ennek köszönhetően könnyebbé teszi mind a gyorsulást, mind a labdakezelést. Stabilitását és könnyedségét illetően is a német sportszergyártó eddigi legprofibb modelljéről beszélünk, amihez a minket bebiztosító második gól megszerzése után semmi kétségünk nem fér.

Stieber Zoltán - Puma evoSPEED SL II

Stieber Zoltán – Puma evoSPEED SL II

Nike Mercurial Vapor X

A válogatott keretéből két alappillérnek mondható játékos is a Nike Mercurial Vapor X modellje mellett tették le voksukat. Priskin Tamás és Németh Krisztián a Nike méltán népszerű mikroszálas műbőr cipőjében léptek pályára és bizonyították, hogy helyük van a magyar nemzeti 11-ben.

Priskin Tamás - Nike Mercurial Vapor X

Priskin Tamás – Nike Mercurial Vapor X

Nike Mercurial Superfly V

A válogatott csapatkapitány,a minden idők legértékesebb magyar futballistája, Dzsudzsák Balász már az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen is tesztelgette a Nike legújabb, Mercurial Superfy V fantázianévre keresztelt szupercsukáját. A Spark Brilliance Pack részeként bemutatott  darab Flyknit felsőrészének, zokni-szerű kialakításának, ultrakönnyedségének és tökéletes illeszkedésének köszönhetően az idei év talán egyik legnépszerűbb modellje lehet.

Dzsudzsák Balázs - Nike Mercurial Superfly V

Dzsudzsák Balázs – Nike Mercurial Superfly V

Nike Magista Obra

Dzsudzsák példáját követve Fiola Attila is a Spark Brilliance Pack egyik igencsak mutatós és szuper teljesítményt ígérő modellje mellett tette le voksát. A Nike Magista Obra felsőrésze a tökéletes végeredmény érdekében három technológiát ötvöz (ACC, Flyknit, NikeSkin) és talprészéhez is forradalmian új megoldásokat alkalmaztak. Mivel nőből vagyok azt hozzátenném hogy színei miatt abszolút kedvencem lett ez a naplementét idéző narancs-citrom kettősre épülő modell.

Fiola Attila - Nike Magista Obra

Fiola Attila – Nike Magista Obra

Mizuno Morelia Neo

Gera Zoltán már évek óta a japán sportszergyártó Mizuno cég cipőiben lép pályára, így nem volt ez másként az osztrákok elleni mérkőzésen sem. Az itthon kevésbé népszerű modell egyébként számos játékos kedvence, így a Valencia kapusa, Diego Alves és a Lazio játékosa Marco Parolo is ezt viselték a 2015-2016-os szezonban. Gera Zoltán ezúttal a kék-sárga Morelia Neo modell mellett voksolt és szerintünk a torna ideje alatt nem is vált más modellre.

Gera Zoltán - Mizuno Morelia Neo

Gera Zoltán – Mizuno Morelia Neo

Nike Mercurial Vapor XI

Az UEFA által a keddi meccs legjobbjának választott, Kleinheisler László már a Werder Bremen színeiben is a Nike Mercurial Vapor XI modelljében játszott és az Európa Bajnokság első meccsén is ebben lépett pályára.

Kleinheisler László - Nike Mercurial Vapor XI

Kleinheisler László – Nike Mercurial Vapor XI

 

Köszönjük fiúk! Hajrá Magyarország!

A képek forrása: MLSZ Facebook

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×