Boldog 30. szülinapot Etnies!

Az 1986-os születésű Etnies idén harminc éves lett, és ezt – többek között – természetesen speckó színállások kiadásával ünnepli meg! Instán már mi is „felköszöntöttük” a harmadik X-et is behúzó, európai gyökerekkel rendelkező deszkás cipőmárkát, most pedig megnézzük, hogy mit tud a szülinapi pakkban található, és itthon is kapható Marana modell három változata: a Vulc MT, az XT és az OG.

30 éves az Etnies - három Marana modell az ünnepelttől!

30 éves az Etnies – három Marana modell az ünnepelttől!

Az OG cipő színeit (Grey/Black/Red) az Etnies archívumából keresték elő, hogy ezzel is megünnepelhessék vele a harmadik évtizedbe lépő márkát. Ez a színállás ugyanis az első pro modell deszkás cipőről származik, melyet az Etnies Natas Kaupas számára gyártott. Míg a 87-es modell szárán a Natas felirat díszelgett, a jubileumi cipőn ugyanabban a stílusban, de Etnies logót találunk. Hogy elkapjátok a retro skate feelinget jöjjön most az a Santa Cruz videó, amivel Mr. Kaupas anno befutott és ez után kereste meg az Etnies is a pro modell ötletével:

A történelmi háttér mellett a sú technikai tudása is méltó a ‘Marana vérvonalhoz’. Technikai oldalról a közepes szármagasságú felsőrész anyaga hasított bőr és szintetikus nubukbőr, az orr-rész pedig magasabb kopásállóságú bevonatot kapott. A SoleTech laboratóriumában kifejlesztett STI EVOLUTION® FOAM talpbetét felel a kényelemért utcán és a deszkán is. A jubileumi pack különlegessége, hogy a doboz is extra designt kapott, ugyanis a cipő nyelvén is szereplő Rebel Skate ikon került rá Natas képével.

A 80-as évekbe röpít a Marana Vulc Natas Koupas

A 80-as évekbe röpít a Marana Vulc Natas Kaupas előtt tisztelegve

A Marana Vulc alacsonyszárú változata is egy vékonyabb, vulkanizált talpra építkezik leginkább elefántcsont színre hajazó felsőrészével. A cipő orra gumírozott erősítést kapott, hogy még tartósabb legyen. A Marana család tervezésekor kiemelt szempont volt, hogy a nyári melegben is jól szellőző cipőket tervezzenek.

Alacsonyszárú változatban a Marana Vulc

Alacsonyszárú változatban a Marana Vulc

A hálós nyelv és a boka párnázás, illetve több zónás perforált lukak is segítik a szellőzést. A fekete talp szépen kiemeli a felső rész extra színét, amit csak a nyelvre varrt Rebel Skate címke tagol tovább.

Rebel Skate ikon a nyelven és a dobozon

Rebel Skate ikon a nyelven és a dobozon

A Marana XT tovább emeli a tétet, mivel tartósságban és használhatóságban is nagyon erős modell. A kopásgátló orr rész megújult forrasztási technikával készült, hogy biztoan ne válljon el és a smirgli se zabálja meg deszkázás közben. Az STI talprendszer biztosítja az XT esetében is a láb védelmét minden lépésnél és érkezésnél. A nyelv és a bokagallér közepesen vastagon van párnázva, így finoman körbeöleli és egyben tartja a lábunkat.

Feketében a Marana XT

Feketében a Marana XT

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×