Egy könnyű Etnies Jameson SC a nyárra

A minap a felújított Király utcai The Lab shopban jártunk és kicsit körülnéztünk a deszkás cipők háza táján is. Az egyik modell, amin megakadt a szemünk egy könnyű nyári cipő, az Etnies Jameson SC fehér színállása volt. Képek és részletek a cipőről a tovább után!

Etnies ameson SC 'Chase Hawk' fehérben - 22 990 Ft a The Lab-ben

Etnies ameson SC ‘Chase Hawk’ fehérben – 22 990 Ft a The Lab-ben

Deszkás cipő trendek

Az utóbbi években a deszkás cipők is a könnyedség útjára léptek: a buflák cupsole talpszerkezetű cipők szinte teljesen eltűntek, először a klasszikus „vulc” vonalakhoz és anyagokhoz való visszatérés ment nagyot, de közben zajlott egy „technológiai forradalom” is. A jól bevált tartós bőr, hasított bőr és gumi helyett előtérbe kerültek a könnyű, szintetikus, akár hálós anyagok is, ahol mindössze azok a pontok kaptak tartósabb anyagból megerősítést, ahol tényleg támadhat a smirgli.

Természetesen ezek a cipők az anyaghasználat miatt sokkal könnyebbek lettek, így még vonzóbbak lehetnek utcai viseletre is.

Etnies ameson SC 'Chase Hawk'

Etnies ameson SC ‘Chase Hawk’

Etnies Jameson SC

Az Etnies már 2014-ben kihozta könnyű utcai cipőmodelljét, a Scoutot, melyet annak idején a sneakerbox.hu-n is bemutattuk. Azóta tovább növekedett a hasonló stílusú cipők száma az Etnies kínálatán belül – a Jameson SC is ezt a vonalat erősíti.

A cipő STI EVOLUTION® FOAM középtalppal és külső talppal rendelkezik, a talpbetéte pedig újrahasznosított PU habból készült. A felsőrész könnyűségét és szellőzését hálós és textil anyag kombójának köszönheti, a nyelvet két rugalmas pánt tartja a helyén, így a cipő megkötését nyugodtan el is hagyhatod. Az Etnies a Supreme Comfort kategóriába sorolja ezt a lépőt, nem véletlenül: nem nagyon érzed, hogy valami is lenne a lábadon. Nyilván ez azt is jelenti, hogy túl nagy védelmet ne is várj tőle, amikor deszkázol vagy biciklizel – ezt a cipőt az utcára ajánljuk, és ezzel nem a streetelésre gondoltunk 🙂

A cipő a BMX-es kollekció része, a képen látható fehér, Chase Hawk nevével fémjelzett White színállás talpbetétjén a rider neve és egy rózsa látható. Ezen kívül a modell a The Lab-ben beszerezhető még sötétszürkében (ez Jason Ho szörfös színállása belül floral motívumokkal a talpbetéten egy harapós cápával), illetve feketében, piros béléssel. Mindhárom Etnies Jameson SC ára 22 990 Ft.

Etnies Jameson SC fehér színben

Etnies Jameson SC fehér színben

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×