Nike Air Max LD-Zero H Hiroshi Fujiwarától

Az Air Max Day közeledtével sűrűsödnek az izgalmas megjelenések: az erre hétre időzített három HTM release első darabjaként az Air Max LD-Zero látott napvilágot. A modern retro sneakert a Nike designere, Hiroshi Fujiwara tervezte (ő a „H” a HTM-ből), a részletek a tovább után!

Nike Air Max LD-Zero (HTM - Hiroshi Fujiwara)

Nike Air Max LD-Zero (HTM – Hiroshi Fujiwara)

Inspiráció az Air Max LD-Zero SNEKAERHEz

Fujiwara a cipő bemutatásakor elmondta, hogy nagyon szeret kalandozni a Nike archívumaiban, és mivel ezt a cipőt kifejezetten olyanoknak szánta, akik a klasszikus vonalvezetés iránt rajonganak, a gondos kutatómunka most sem maradt el. Így akadt rá a Nike Bostonra, mely az LD-1000-es elődje volt. Úgy gondolta, hogy izgalmas lehet ezt kombinálni a ma elérhető legmodernebb technológiával: így került a Boston felsőrésze az Air Max 2014-es talpszerkezetére.

Elég sokat kísérletezett a felsőrész anyagválasztásával, míg kiköltött a nejlon és a hasított bőr kombinációjánál. Véleménye szerint a kék szín még jobban ráerősít a klasszikus érzetre.

Nike AM LD-Zero (HTM - Hiroshi Fujiwara)

Nike Air Max LD-Zero (HTM – Hiroshi Fujiwara)

Vélemény

Az AM LD-Zero első pillantásra (és másodikra is) is alaposan különbözik a megszokott Air Max sziluettektől, de a 2015-ben kiadott Zero-ra mégis emlékeztet – ha más nem, a sötétkék-fehér színkombó miatt. Első hallásra merésznek tűnik egy ennyire oldszkúl felsőrészt az egyik legfrissebb Air Max légtalppal kombinálni, de az eltalált arányok és a modern anyagválasztás miatt tök jó egységes képet ad a design – retro és modern egyszerre 🙂

Nike Air Max LD-Zero (HTM - Hiroshi Fujiwara)

Nike Air Max LD-Zero (HTM – Hiroshi Fujiwara)

A sarkán és a nyelvén lévő Air Max felirat szikár karakterei gondolom Fujiwara japán származására utalnak, nekem bejön!

A cipő itthoni elérhetőségéről egyelőre nincs információnk, de amint lesz, ti is tudni fogtok róla!

Nike AM LD-Zero (HTM - Hiroshi Fujiwara)

Nike AM LD-Zero (HTM – Hiroshi Fujiwara)

.

Mi az a HTM?

A HTM egy Nike-n belül létező laza alkotócsapat neve, mely a tagok keresznevének kezdőbetűiből áll össze: ők Hiroshi Fujiwara a Nike designere és a Fragment Design alapítója, Tinker Hatfield, a Nike Kreatív Koncepciók alelöke (az ő munkásságáról korábban már írtunk sokat), és Mark Parker, aki mára már a Nike, Inc. elnöke és ügyvezető igazgatója (de azért a cipőtervezést még mindig szereti csinálni 🙂

Hármójuk együttműködéséből 2002 óta már 32 kiadás születetett meg, jellemzően valamilyen jól ismert klasszikus újragondolása az éppen elérhető legmodernebb Nike technológiával.

Nike HTM (Hiroshi, Tinker, Mark)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×