creals.com

A creals.com (kiejtve „kreálsz”, tehát nem angolosan kell 😉 egy magyar, egyedi ruha- és sapkatervező oldal, és mögötte olyan elhivatott és segítőkész srácok állnak, akik igazi hivatásuknak tekintik, hogy mindenkinek, aki hozzájuk fordul, jó minőségű és egyedi cuccokat készítsenek. Velük készítettünk most interjút: megtudhatod mi van a „motorháztető” alatt, és milyen fura rendelésekkel találkoztak már. Tovább!

creals.com - Kreálsz egy sapkát magadnak te is?

creals.com – Kreálsz egy sapkát magadnak te is?

Meséljetek a márkáról és magatokról!

Endre: Egyediséget, saját stílust kínálunk a tömegtermékek korában. Mármint nem a nagyképű értelemben, hanem szó szerint 1 darab cuccot akár.

A nevünk is a  Kreálsz.com „Kreálsz egyet!” mottóból ered, persze mindenki angolosan ejti, de ez mostmár így maradt. A csapat magja Én Ádám és Gábor, rajtunk kívül van még négy-öt barát, akiknek a segítségére számíthatunk. Az Óbudai Egyetemen tanultam kereskedelmet és marketinget, az üzletbe négy éve egyedül, tornacipők megnyomásával vágtam bele, Curtisnek készültek az első darabok. Aztán jött póló szitázás és nyomás. A sapkákat két éve kezdtem el, mert sok tánciskolának dolgozunk, és ők kérték. Végül ez nőtte ki magát annyira, hogy mostanra a sapka vált a Creals fő profiljává.

R3D ONE - a tánciskolák között népszerűek a cuccaik

R3D ONE – a tánciskolák között népszerűek a cuccaik

Ádám: Én a KVIK-en végeztem, Endrét egy közös ruhagyártási projekt kapcsán ismertem meg. Összebarátkoztunk, és később az üzlethez is csatlakoztam.

Sapkák minden mennyiségben

Sapkák minden mennyiségben

Milyen a munkamegosztás közöttetek?

Endre: Én egy rendszertelen ember, mindent azonnal és egyszerre akarok. Kitalálom a dolgokat, de aztán „valakinek” végig kell vinnie a megvalósításig. Ez rendszerint Gabi, aki erre képes is 🙂 A honlap és a Creator tervező Ádám munkájának a gyümölcse.

Meséljetek akkor a honlapról és a tervezőről!

Ádám: Ez egy egyedülálló tervező sapkák tekintetében, mi legalábbis még nem találkoztunk hasonló grafikus szerkesztési lehetőségekkel. Az alapja egy telefontok-tervező alkalmazás volt, de persze teljesen át lett alakítva.

Először is választasz egy alap sapkát, amire tervezhetsz dizájnt. Ezután jön a különbség a külföldön talált tervezőkhöz képest: nem kész designt kell választanod, hanem tényleg te rakhatod össze a sajátodat különböző formákból, betűtípusokból, még saját kép is feltölthető. A megrendelőknek csak a képzelet szabhat határt igazából a hímzést/dekorálást illetően.

A creals.com tervezője - na mi készül? :D

A creals.com tervezője – na mi készül? 😀

A creals.com tervezője - na mi készül? :D

A creals.com tervezője – na mi készül? 😀

Miután leadtad a rendelést, utána kezdődik vele a mi melónk, hogy a beküldött grafikát hímezhetőre szerkesszük. Fontos, hogy a rendelést az interneten adod le, de ez nem egy személytelen dolog! Ha felhívsz minket vagy bejössz a bemutatótermünkbe, akkor szívesen segítünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki a megálmodott sapkából vagy ruhából. Hozott, blank sapkára is dolgozunk természetesen.

Meséljetek, milyen emlékezetes rendelések voltak?

Ádám: Múltkor volt egy srác, aki rendelt két sapkát: egyet Mr., egyet pedig Mrs. felirattal. Már épp előkészültünk a hímzésre, amikor jött egy e-mail tőle: „Ha még nem kezdtétek el a sapkát, akkor még várjatok, mert a Mrs. lelépett, és változtatnék a mintán…”

Reméljük tetoválást nem csináltatott 😉 Más érdekes rendelések? 🙂

Ádám: Egy másik srác – ezt amúgy nem is értettem – a legalapabb betűtípussal a sapka közepére kicsivel csak annyit írt a szerkesztőbe, hogy „SZERETLEK: SZASZA”. Felhívtam, hogy biztos így gondolta-e, vagy csak véletlenül küldte el, mert hogy ennél jóval komolyabb dolgokat tudunk csinálni, de ő megerősítette, hogy igen, ez tökéletes lesz 🙂

Endre: Tavaly a fesztiválidőszakban érkezett egy olyan sapkaminta, amin az egyik oldalon az szerepelt, hogy „Minden nőt megbaszok” előre pedig a „Pinamumus”… nem kérdeztünk, gyártottunk 😀

Ádám: Meg volt, aki egy téli sapkára kért egy nagyon obszcén versikét a felhajtható rész alá. Úgy kérte, hogy amikor betűri a sapkát, akkor ne látszódjon, amikor kiengedi, legyen látható 🙂

Néhány az egyedi, hímzett sapikból - neked is lehet sajátod!

Néhány az egyedi, hímzett sapikból – neked is lehet sajátod!

Itt lehet még csemegézni 🙂

Szerintetek milyen esélye, lehetősége van a kis, feltörekvő márkáknak a nagy multik mellett?

Régi  álmunk a magyar, ruházat vagy kiegészítő gyártással foglalkozó márkákat összefogni valamilyen formában. Azt terveztük, hogy közös erővel, egy helyen promóznánk és értékesítenénk minden hozzánk csatlakozó márkával a legkisebbektől a legnagyobbakig. Nekik be tudnánk segíteni akár gyártásban akár forgalmazásban, kinek mire van szüksége, ha egyátalán van. Erről a tervről már majdnem lemondtunk, de most felélesztettük ezt a projektet és meg is valósítjuk hamarosan, de ez már nem teljesen Creals téma igazából.

Térjünk rá egy kicsit a sneakerekre! Melyikőtöknek melyik a kedvenc cipője, és mondjatok egy olyat is, ami nincsen, de szívesen bezsákolnátok!

Endre: A mostani kedvenc lépőm egy Adidas ZX Xenon Pack 2.

Ádám: Nekem most a kedvenc cipőm egy Jordan Future ‘Reflective’, és adidas Y3 Qasa High ‘triple black’-et nagyon szívesen látnék a lábamon!

Creals.com sneaker check

Creals.com sneaker check

Mit gondoltok a cipők és sapkák viszonyáról egy szettben?

Endre: Szerintem a sapka ugyanolyan fontos az öltözködésben, mint a cipő, és nagyon fontos, hogy passzoljanak, és ezt nem csak úgy lehet elérni, hogy választasz a kész sapkák közül, hanem akár készíttetni is lehet őket. Ha beruházol egy drága limitált vagy custom cipőbe, akkor ahhoz egyedi sapkát is dukál.

A másik gondolatom ezzel kapcsolatban, hogy mindenki jár az amerikai sapkákban, és sokan azt sem tudják, hogy milyen minta van rajta, mit jelképez, mi van mögötte. Ha van rá lehetőség, hogy tényleg egyedi, saját sapkád legyen, akkor miért ne csináltatnál?

A megfelelő sapka-cipő kombó

A megfelelő sapka-cipő kombó

Ádám: Én egy csomót tudnék beszélni arról, hogy milyen milyen cipőhöz sapka illik, minden nap dilemma összepárosítani reggel melóba menet 🙂

Ádám, erre simán lehet lehetőséged, akár egy saját rovattal a sneakerbox.hu-n 😉 Köszönjük mind a kettőtöknek a bemutatkozást és hamarosan le is teszteljük a rendszert, lássuk, hogy megy végig a kezdetektől az sneakerbox.hu custom sapka a tervezési és gyártási folyamaton, ami már itt felvillant a cikkben 🙂

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×