Achilles sarka

Korábban írtunk nektek a Kobe 11 érkezéséről. A hivatalos bemutató után pontosabb részletekkel, és több képpel/videóval tudunk nektek szolgálni. A tovább után a január 9-én bemutatásra kerülő, Achilles ihlette modellen keresztül részletesen is bemutatjuk nektek az újdonságot!

nike_kobe_11_achilles_1

Nike Kobe 11

„A Nike-nál töltött időszak során a cipőm részleteinek megszállotja lettem. A Kobe 11-ben tökéletesítettük a Flyknit technológiát a kosárlabdához” – szummázza cipőjének legfőbb újdonságát a 17-szeres All-star. Mindezt egy ismerősnek tűnő sziluettben láthatjuk. Az elmúlt években már csak apró módosításokat láthattunk évről-évre a szérián. Tökéletesítik a remekművet.

Ha tüzetesebben szemügyre vesszük, akkor észrevehetjük az áttetsző szálakat a felsőrészben. Ezek a TPU rostok még erősebbé és ellenállóbbá teszik a Flyknit-et. Az újdonság nem véletlenül Kobe cipőjén jelenik meg: ez a progresszív újdonság is hangsúlyozza Bryant elkötelezettségét az innováció iránt.

nike_kobe_11_achilles_2

A TPU szálak jobb tartást biztosítanak

A Kobe 11 egy high-tech alacsony szárú kosaras cipő, ami összefoglalja Kobe cipőinek örökségét: csúcsteljesítmény, alacsony tömeg, pontos visszajelzés és és kifinomult külső. „A Kobe 11 design-ja azt az elvet követi, miszerint az egész fontosabb az egyes részeknél” – mondja a cipő tervezője, Eric Avar.

nike_kobe_11_achilles_3

A vázlat alapján minden részletet megérthetünk

Achilles legendája sajnos összecseng Bryant-ével. A kosarasnak is csak sarka tud megálljt parancsolni. A görög harcos ihlette piros-fekete színösszeállítás „arcképével” egészül ki a jobb cipő sarokrészén. A balon továbbra is az Achilles műtétre emlékeztető „varratokat” találjuk.

nike_kobe_11_achilles_4

Achilles és a „varratok”

Egy kivételes karrier fog befejeződni a Kobe 11-ben, de reméljük legalább a cipő vonalat továbbviszi a Nike. Épp elég veszteség, hogy Kobe-t nem láthatjuk többet a pályán… Nektek mi a legszebb emléketek karrierjéből és melyik a kedvenc cipőtök a legendától?

nike_kobe_11_achilles_5

A technikai részletek

Hír- és képforrásunk a Nike volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×