Nike Tiempo Legend VI

Az először az 1994-ben debütáló Tiempo legújabb generációja pár napja bemutatkozott Magyarországon is. Az teljesen átalakított, mégis a klasszikus formát viselő Nike Tiempo Legend VI igazi gyönyör a szemnek és élmény a viselőjének – részletek a tovább után.

Nike Tiempo Legend VI

Andrea Pirlo választása – Nike Tiempo Legend VI (foto: footyheadlines)

A bevezető színállás a fekete és fehér kombinációja, narancs ívekkel, amik főképp a swoosh-t és a Tiempo nevet hivatottak kiemelni. Ez a következő generációs fehér Tiempo dizájn leginkább a Total 90 Laser modellre emlékeztet mindenkit, ahol a Nike szerencsére nem változtatott a klasszikus, ám de figyelemre méltó dizájn elemeken.

Nike Tiempo Legend VI

Nike Tiempo Legend VI (foto:footyheadlines)

Mint azt korábban említettem, a klasszikusság ellenére teljesen átalakult Tiempo vákumnyomásos eljárással készült kengurubőr felsőrészt kapott, melynek előnye hogy tartósabb és puhább, továbbá  a Nike ACC-t (All Conditions Control) melyel kiváló kényelmet és labdairányítást biztosít.

A Nike nem olyan rég megjelent focicipőihez képest – gondolok itt a Nike Hypervenomra, Magista Obrára vagy Mercurial Superflyra – a Tiempo VI-os jellemzője a mélyen kivágott bokarész kialakítás.

A bokarész kialakításakor a tervezők kiemelt figyelmet fordítottak a láb természetes aszimmetriájára, ennek megfelelően a cipő vonala a külső részen alacsonyabban húzódik, elegendő teret biztosítva a mozgásnak, míg belül magasabban, megfelelő támaszt nyújtva.

Nike Tiempo Legend VI

Nike Tiempo Legend VI (foto: footyheadlines)

További változtatás elődeihez képest a levarrt nyelv, ami sokkal kényelmesebb viselője számára. A lábfejet most egy megerősített belső foglalat öleli körbe, aminek köszönhetően fokozott védelmet biztosít a láb számára. Az új Tiempo VI ezen felül egy újfajta sarokkérget és középtalpba épített lemezt is kapott, mely elképesztően nagy stabilitást biztosít.

Nike Tiempo Legend VI

Nike Tiempo Legend VI (foto: footyheadlines)

Az új modellt a budapesti foci fellegvárában, a Football Factorban mutatták be, ahol jelen volt Böde Dániel, a Ferencváros és a Magyar Válogatott támadója, és Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője és természetesen rengeteg focirajongó, akik autogramot kérhettek és fotózkodhattak kedvencükkel. Böde Dániel elmondta élményeit a új cipővel kapcsolatban: régóta Tiempo cipőben játszik és nagyon elégedett vele, reméli az újban is sok gólt rúg majd, de egy kis bejáratás után elteszi a következő bajnokira.

Thomas Doll pedig elmondta, szokott a játékosokkal „cicázni” és vélhetően kipróbálja majd a különleges, 100. meccsére készült  „Thomas 100” Tiempo Legend VI-ot, viccesen még azt is megjegyezte, annyira tetszik neki, hogy este lehet az új Tiempoban megy el vacsorázni.

Tiempo bemutató a Football Factorban

Tiempo bemutató a Football Factorban Böde Dániellel és Thomas Dollal

Felvéve a Tiempo Legend VI nagyon kényelmes, jól illeszkedik a lábra, követi a lábfej mozgását. Volt szerencsém párat dekázgatni is vele, annyi biztos hogy nagyon nagy élmény lehet benne végig játszani egy meccset. Aki teheti, legyen az hobbi vagy profi, nagypályás  vagy kispályás, mindenképpen szerezzen be egyet a három verzióból, melyek FG (Firm Ground – szilárd talaj), SG (Soft Ground – puha talaj) vagy AG (Artificial Grass – műfű). A Football Factorban a stoplis változat kapható, melynek ára 59.990.- , a gyerek verzióra pedig előrendelés leadása lehetséges.

davo

A jó cipők jó helyre visznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×