Bruce Lee továbbra is köztünk él

A mai napon ünnepelné 75. szülinapját a legendás színész, Bruce Lee. A BAIT ennek megünneplésére állt össze az Onitsuka Tiger-rel és készítettek két kollabot, melyeket a tovább után ti is megtekinthettek!

bait_onitsukatiger_brucelee_1

A legenda tovább él

Talán nem mindenki tudja, de Bruce Lee-nek van sneaker kötődése. A „Game of death” című – sajnos nem befejezett – filmben viselte legendássá vált sárga-fekete ruháját, és hozzá passzoló Onitsuka Tiger cipőjét. A szett talán többeteknek a Kill Bill-ből ismerős, de bizony Quentin Tarantino-t is Bruce Lee ihlette. Nézzétek meg magatok az alábbi videóban, ahol épp Kareem Abdul-Jabbar-ral (!) küzd meg.

Kezdjük is a „klasszikus” alapján készült modellel. Becsületes nevén BAIT x Onitsuka Tiger x Bruce Lee 75th Anniversary Colorado 85 Legend teljesen az előd nyomdokaiban halad. A sárga-fekete alapot a pöttyös talp, valamint a Bruce Lee „logók” dobják fel.

bait_onitsukatiger_brucelee_2

Colorado 85

A másik modell a Bruce Lee által kifejlesztett harcművészet, a jeet kune do előtt hajt fejet. Párjához hasonlóan ez is meglehetősen hosszú névvel rendelkezik: BAIT x Onitsuka Tiger x Bruce Lee Corsair Jeet Kune Do. A kék-fekete alap a színész kung fu öltözékének állít emléket, míg a lapos sziluettet a harcművesz gyakorlás közben viselt slip-on-ja ihlette. A „logók” természetesen itt is megtalálhatóak.

bait_onitsukatiger_brucelee_3

Corsair Jeet Kune Do

Mindkét modell a színész szülinapján jelenik meg. A cipőkön kívül érdemes pár szót ejteni Bruce Lee-ről is. A Times magazin a 20. század legfontosabb alakjai közé sorolta. Színész, harcművész, filozófus. Nem csak korára volt rendkívüli hatása, szelleme ma is köztünk él. Ha van egy kis időtök javaslom, hogy nézzetek utána életének, gondolatainak. Rendkívül inspiráló személyiség!

Hír- és képforrásunk a SoleCollector és a NiceKicks volt.

 

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×