Nike Sneakerboot bemutató Moszkvában

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy meghívást kaptam a Nike idei téli, immár harmadik Sneakerboot kollekciójának bemutatójára Moszkvába. Az ikonikus Nike sneakerek téliesített, bakancsosított verzióinak bemutatására az orosz főváros ideális helyszín, mivel itt már októberben is elég csípős az idő, sőt pár napja már havazott is 🙂 Beszámoló a tovább után!

Sneakerboot bemutató Moszkvában

Sneakerboot bemutató Moszkvában

A #sneakerboots eseményre Moszkva belvárosában került sor, az Építészeti Múzeum egy használaton kívüli épületében. Ebben a romos „elvarázsolt kastély” három emeletén rendezték be a Sneakerboot modelleket és az új téli technológiákat bemutató helyiségeket, a legfelső szinten mutatták be az este főszereplőit, olyan jégtömbökön, amikbe a Sneakerbootok alapmodelljeit fagyasztották be 😛

Sneakerbootok és előzményeik jégbe zárva

Sneakerbootok és előzményeik jégbe zárva

Az idei Sneakerbootokat Dylan Raasch, a Nike Sportswear Design Igazgatója, a kollekció fő tervezője prezentálta, sorra megmutatva az alapmodelleket – és hogy mi lett belőlük. Dylan elmondta, hogy amikor ezeket a modelleket tervezik, mindig beszélnek az eredeti sziluett tervezőjével, hogy hűek tudjanak maradni az erdeti koncepcióhoz.

Dylan Raasch bemutatja az idei téli Sneakerboot kollekciót

Dylan Raasch bemutatja az idei téli Sneakerboot kollekciót

Ahogy sorra megmutatták a modelleket, kirajzolódott a teljes kollekció: minden cipőnek van valamilyen erőssége, ami miatt mindenki az ízlésének megfelelően tud választani belőlük. A Lunar Force One lett a legbakancsosabb, az AM95 a legrobosztusabb, és így tovább.

A korábbi években színesebbek voltak a modellek, most két alap színváltozat létezik mindenből, az olajzöld színváltozat és a teljesen fekete ‘Triple Black’, de a Flyknit Chukkából lett „Flyknit Trainer Chukka SneakerBoot” kapott egy piros színállást is. Hamarosan egy külön cikkben az összes Sneakerboot cipőt bemutatjuk majd – a legtöbbet novemberben már Magyarországon is lehet majd kapni.

A Sneakerboot cipők a kiállítótérben

A Sneakerboot cipők a kiállítótérben

Amikor tavaly ilyenkor a Roshe Run sztoriját írtam meg, akkor teljesen beleszerettem Dylan Raasch munkásságába, és nagyon örültem, hogy alkalmam nyílt egy interjút készíteni vele itt Moszkvában, ezt hamarosan olvashatjátok itt a blogon.

Interjú Dylan Raasch-sal, a Sneakerboot kollekció (és a Roshe Run ;) tervezőjével

Interjú Dylan Raasch-sal, a Sneakerboot kollekció (és a Roshe Run 😉 tervezőjével

Köszönöm a Nikenak, hogy a sneakerbox.hu csapatának tagjaként olyan ismert nemzetközi blogok, mint például a Hypebeast mellett én is személyesen ott lehettem ezen a bemutatón 🙂

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×