Itt a LeBron 13: első rész – a bemutató

2009 óta először tért haza LeBron James szülővárosába, az Ohio állambeli Akronba, már ami a cipőinek bemutatóit illeti. Azt gondoltam, hogy sok ország kultúrájából kiindulva kihagyják a 13-as számot a sorban, így a következő LeBron lépő XIV-nek lesz elnevezve, de tévedtem. Itt a LeBron XIII! Hogy mi zajlott a bemutatón? Kattints a továbbra és megtudod sorozatunk első részében!

Lebron 13 launch

Lebron 13 launch

A bemutató esemény elején a Nike vezető design managere, Kevin Dodson és az NBA TV-ről ismert Kristen Ledlow beszélgetett arról, hogy milyen is a Királlyal együtt dolgozni:

„Mind LeBron, én és mindenki a Nike-nál perfekcionista. Egy olyan terméket szeretnénk, ami pontosan a specifikációknak megfelelő és a tökéletesnél kevesebbel nem érjük be. Az elmúlt években nagyon jó munkát végeztünk olyan tekintetben, hogy közeli kapcsolatban maradjunk LeBronnal, mindig várva és figyelembe véve a visszajelzéseit. Komolyan odafigyelünk és magunkévá tesszük amit mond. Mindig benne vagyunk abban, hogy menet közben változtassunk, hisz a nap végén a cél: a tökéletes cipő létrehozása neki, és addig nem állunk meg, amíg ez nincs meg.”

Lebron 13 launch

Lebron 13 launch

LeBron is beszélt a LeBron XIII-ról:
„Igazából, ha már ennyi technológia és fejlesztés van a Nike-nál, szerettem volna élni vele. Amikor bementem a laborjukba megnézni, mit is használunk ehhez a cipőhöz, úgy voltam vele, hogy ‘OK, azt akarom, hogy a cipőm könnyebb legyen, szóval próbáljunk meg könnyíteni rajta.’
Ha a teljes talpon körbefut a légtalp, úgy nehéz ezt elérni. […] Mivel egyre idősebb vagyok én is, egyre könnyebb cipőkre vágyom.”

Arról, hogy miben vágyott másra a LeBron XII-höz képest:
„Nehéz erről beszélnem, mert nagyon egyben van. Mármint, egész szezonban hordtam és semmi problémám nem volt vele, el is vitt a döntőig, tiszta ügy volt. […] Azon gondolkodtunk, hogy a Hex padeket (a hatszögletű párnácskák – a szerk.) hogyan lehetne továbbfejleszteni. Legyenek nagyobbak, rakjuk át oda őket, ahol ütközik a lábfejem a padlóval és esetleg még nem volt lefedve…”

A beszélgetés után LeBron alapítványa, a LeBron James Family Foundation mutatkozott be, majd a Cleveland Cavaliers saját tánccsapata és showmanje alapozta meg a folytatáshoz a hangulatot.

Lebron 13 launch

Lebron 13 launch

Ezután következett a beszélgetés folytatása, ahol arról is nyilatkozott a Cavaliers sztárja, hogy miért nem hordja más Nike atléták cipőit (például Jordanét) a meccsein:
„Úgy gondolom, minden Nike sportoló más egy picit, de mindegyiküket támogatom. Az én testemnek és annak ahogy játszom, nehéz lenne egy másik sportolóra szabott cipőben. Mike cipői különösképp, mert ő kb. 95 kiló volt, én pedig egy teljesen más súlycsoport vagyok. Penny Hardaway lépőit sem tudnám hordani, más a súlyom. Ezeken kívül amit mi itt próbálunk csinálni az nem tisztán teljesítmény, de stílus szerinti eltérések is a cipőknél. Jó példa a csapattársam Kyrie Irving – az ő cipője remek teljesítményre késztet, pályán kívül is nagyon jól átjön, de a pontos specifikációknál mindig a saját dolgainkat képviseltük.”

Arról, hogy pontosan mit tud a cipő, sorozatunk következő részében olvashattok, a cikktriót pedig egy visszatekintés zárja az előző LeBron modellekről. Tartsatok velünk! 🙂

(Hír- és fotó forrásunk a SneakerNews volt.)

mollaka

Igyekszem nem túlzásba vinni a sneaker mániámat, de sajnos egyre inkább új szekrényre is kell költsek :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×