Világcsúcsba kerülhetett a hibás cipő

Tavalyi évben az új maratoni világcsúcs kapcsán írtunk nektek a berlini maratonról, most pedig annak elmaradása miatt. Mindkét esetben komoly szerep hárult a cipőkre. A tovább után megtudhatjátok mi nehezítette az idei győztes, Eliud Kipchoge dolgát – a 42195 méteren túl.

nike_eliud_kipchoge_berlin_marathon

A kép ne bátorítson fel senkit, ez nem egy új trend! Nem a legoptimálisabb így futni…

A Nike szponzorált atléta elég peches volt ezen a versenyen. Valószínüleg gyártási hibás cipőt kapott, mellyel az első kilométerektől problémája volt. A talpbetétek nem voltak megfelelően rögzítve, így futás közben mozogtak. Sőt, a táv felétől elkezdtek kijönni a cipőből! Kipchoget ez sem akadályozta meg a győzelemben. Bár 2 óra 4 perces ideje az idei leggyorsabb maratoni, nem lehetett felhőtlenül boldog a verseny után. Mindenesetre Kipchoge a futás után megvédte a sportszergyártót, elmondván hogy korábban is használta a cipőt, és ez a kedvenc modellje. A mostani esetet balszerencsének fogja fel.

A verseny magyar vonatkozása, hogy a női mezőnyben Staicu Simona, míg a férfiaknál Csere Gáspár teljesítette a riói olimpiai szintet! Ezúton is szívből gratulálunk nekik és sikeres felkészülést kívánunk a jövő nyári olimpiára!

 

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×