Asics Gel-Lyte V x Gore-Tex

Kirándulás? Zord időjárás? Zuhogó eső? Az Asics Gel-Lyte V-el ez sem gond. A hőn áhított és sokak által visszakövetelt Gore-Tex visszatért. Részletek a tovább után!

Asics Gel-Lyte V Gore-Tex (foto:sneakernews

Asics Gel-Lyte V Gore-Tex (Fotó: sneakernews.com)

Először is aki nem lenne tisztában azzal, mi is az a Gore-Tex, annak egy rövid gyorstalpaló. A Gore-Tex anyag nemcsak vízlepergető, de tartósan vízálló is, így a nedvesség – mint például az eső – nem szivároghat át rajta. Az anyag minden négyzetcentimétere 1,4 milliárd lyukacskát tartalmaz. Egy vízcsepp ezeknél a lyukaknál kb. 20 ezerszer nagyobb, így nem tud átszivárogni azokon. Tehát biztosra vehetjük, nem fog beázni.

GoreTex

Gore-Tex

1958-ban egy amerikai házaspár Wilbert L. Gore és felesége felfedezte egy különleges molekulában, a politetraflouretilénben – ismertebb nevén: teflon – rejlő lehetőségeket. Ekkor még alapvetően elektromos kábelek szigetelőanyagaként alkalmazták, többek között az amerikai űrkutatás is a megrendelők között volt. Később felfedezték, hogy bizonyos körülmények között erős, lyukacsos szerkezetű membránná alakítható.

A Gore-Tex anyag elsődleges célja, hogy áthatolhatatlan gátat képezzen a víz és a szél behatolása ellen, megőrizve az anyag „lélegzését”. Ezek a szövetek tartósan vízállók, szélállók és lélegzők, hogy viselésük egész nap kényelmes legyen, még mostoha időjárási viszonyok között is.

Asics Gel-Lyte V Gore-Tex

Asics Gel-Lyte V Gore-Tex (Fotó: sneakernews.com)

A hőn áhított Gore-Tex víztaszító hatás tehét visszatért, bár egyelőre csak a Gel-lyte V modellekre, de oda viszont több szemet gyönyörködtető színállásban is. Ez azért is örvendetes, mert az Asics előszeretettel alkalmaz velúrt, ami ugye nem kifejezetten szereti a vizes körülményeket és a tisztítása sem egyszerű feladat.

Minden megtalálható a cipőn, amit csak kívánhatunk: Megerősített hálós (mesh) rész és kiváló minőségű nubuk bőr. A középső részt nagy teherbírású hasadásgátó szövettel, ún. ripstop-pal látták el. A design jól megszokott asicses foltos megoldás a talprészen, hogy jobban kitűnjön.

Asics Gel-Lyte V Gore-Tex Packer

Asics Gel-Lyte V Gore-Tex Packer (Fotó: sneakernews.com)

Elérhető a meglehetősen visszafogott fehér és szürke alapon lila és a zöldeskék variációban, vagy egy fekete alapon akvamarin és narancssárga kiemeléssel az őszi kollekció keretében, továbbá a Packer Shoes x Asics egy főképp sötétszürkés alapon lila, korall, sötétkék megoldásokkal állt elő ebben a variációban.

Asics Gel-Lyte V Gore-Tex

Asics Gel-Lyte V Gore-Tex (Fotó: sneakernews.com)

Az árak nagyjából 170 dollár körül mozognak, külföldi sneaker storeokban már hozzá lehet jutni, de gyorsan fogy. Magyarországi elérhetőségről egyelőre nincs információ.

davo

A jó cipők jó helyre visznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×