Nike Zoom Air: gyorsulásra tervezve

2015 június ötödikén jött ki a Nike Zoom Air kollekciója, melyből Bálinttal lassan egy hónapja nyüstölünk egy-egy párat. Ám mielőtt végleges véleményt írnánk a cipőkről, ebben az áttekintő postban összefoglalom nektek a kollekciót. Kattintsatok tovább a részletekért!

Mint ahogy ezt a kollekció címe is sugallja (Designed For Faster), a Nike Zoom Air-t a sebesség fokozásának érdekében hozták létre. Az öt darabos szettet inspiráló profi futóatlétáknál, mint Mo Farah, Galen Rupp vagy Allyson Felix, a különbséget szinte már csak a másodpercek töredékében lehet  mérni. Ezért a Nike team megalkotta az eddigi leggyorsabb Air Zoom talpppal ellátott futócipőket.

A teljes Nike Air Zoom kollekció

A teljes Nike Air Zoom kollekció: Air Zoom Eite 8, Vomero 10, Odyssey, Pegasus 32, és Structure 19

A talp fogékonyságának titka az Air Zoom párnákban található erős és rugalmas rostokban rejlik. Ezek összenyomódnak, amint a futó talpa érintkezik a talajjal, hogy felfogják az ütközést, mielőtt “robbanás-szerűen” újra felveszik eredeti formájukat. Így dinamikus mozgást és elrugaszkodást biztosítanak. A kollekció részeként a Nike Air Zoom Elite 8, az Zoom Air Pegasus 32, az Air Zoom Odyssey, az Air Zoom Structure 19, és az Air Zoom Vomero 10 kapott makeover-t. Az újratervezés a cipők felső részére is kiterjedt, a Lunarlon és Dynamic Support talp technológia mellett a fűzők rögzítéséhez használt narancssárga és lila Flywire és a Flymesh felsőrész stabilizálja a lábfejet.

Nike Air Zoom Odyssey: a maximális stabilitás , láb és térdfájás elkerülésének érdekében (csakúgy mint a Structure 19)

Nike Air Zoom Odyssey: a maximális stabilitás, láb- és térdfájás elkerülésének érdekében (csakúgy mint a Structure 19)

Mivel a szettben összesen 5 különböző modell szerepel, minden talptípusra jut megfelelő futócipő. Például ha pronáló (vagyis befelé dőlő, bokasüllyedéses); akkor a Structure 19 vagy az Odyssey ideális lehet a láb stabilan tartására. Ám ha nincsenek ilyen problémáitok, akkor a neutrális modellek is tökéletesen megfelelnek, mint például a Vomero 10. Következő postomban a Vomero-ról fogok részeltesebben beszámolni, Bálint pedig a Pegasus 32-ről írja meg tapasztalatait!

Egy kis ízelítő a következő postból: a Vomero 10 felépítése

Egy kis ízelítő a következő postból: a Vomero 10 felépítése

fanni

2013-óta segítem a sneakerbox-ot női vonalon, hogy a lányok se maradjanak ki a buliból és, hogy mindenki megszeresse a futást ;)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×