Top 5 értelmetlenül drága sneaker

Mint tudjuk rengeteg túlárazott sneaker született került már bemutatásra. Ezzel nem is lenne baj, ha az átlagos, megszokott áraktól nem rugaszkodnának el ennyire. Nem is 20, 30, 40 vagy akár 50 ezrekről beszélünk, hanem milliókról. Olyan mintha vennék egy 900 Ft-os szendvicset a SubWay-ben, de mivel maga Jamie Oliver rakja nekem össze ezért inkább százezer forintot kérnének el érte, pedig semmiben sem különbözik a szendvics tartalma, csak annyi, hogy Jamie dobta össze nekem. Rendben van, hogy Nike, minőség és megfizetjük a nagyon jó cipők árát, de akkor is extrém, hogy léteznek emberek akik a ezeket ennyiért megveszik. Kezdjünk is bele, a tovább után következik a top 5 irreálisan drága lépő!

Értelmetlenül drága cipők

Értelmetlenül drága cipők

Gold-Dipped Nike Dunks – $6,000 (1 663 860 Ft)

Ezen toplista 5. helyen elhelyezkedő lépőt, 24 karátos arany burkolattal több mint másfél millióért vesztegetik. Nem tudom ki az, akinek tényleg szüksége lenne erre. Nem csak ronda, hanem drága is. Persze Kenneth Courtney belevetette magát és nem hogy egy pár arany surranót szerzett be, hanem egyből ötöt, amiket aztán mutogatott fűnek-fának szerte a világon.

Gold-Dipped Nike Dunks

Gold-Dipped Nike Dunks

Air Jordan 11 (Blackout) – $11,267 (3 124 455 Ft)

Negyedik helyezettünk 2012 elején mutatta meg magát még csak az interneten, de már a sneakerheadek a képek láttán is megőrültek ezért a szimpla Jordanért. Az őrületet nem csak ők, de a pénztárcájuk is megérezte. Persze sokak rájöttek utána, hogy ez csak egy sima Jordan 11-es, és nem éri meg a pénzét. Nem is olyan régen egyébként bemutatták a Gamma Blue-t ugyan ebből a szériából, ami elég közel áll ehhez a színálláshoz.

Air Jordan 11 (Blackout)

Air Jordan 11 (Blackout)

UNDFTD X Air Jordan 4 – $15,000 (4 888 000 Ft)

A dobogó harmadik lépcsőfokán egy egyszerű Jordan cipő helyezkedik el, pedig meg van a maga vonzereje és sztorija, ami miatt ennyiért árulták. 2005 elején robbant be a boltokba és a sneaker blogokra. Ez volt a legelső igazi Jordan X Undefeated kollab, amiért az emberek megőrültek. Mindössze 79 pár került ki a gyártósorról, amit napok alatt elkapkodtak. Összességében nem néz ki rosszul, de nincs az a ‘meglátom, beleszeretek, megveszem’ érzésem, amint ránézek, persze van akinek meg pont a libafos egyik gyönyörű árnyalata tetszik. Ránézésre is, és szerkezetileg is egy ugyan olyan Air Jordan 4 mint a többi. Utoljára tavaly került sor egy eladásra a Flight Club-ban 15 ezer dollárért.

UNDFTD X Air Jordan 4

UNDFTD X Air Jordan 4

Nike Air Mag – $37,500 (10 722 000 Ft)

Sokszor láthattuk már az ezüstérmet bezsákoló Nike Air Mag-et. Az angol rapper Tinie Tempah szerezte meg az első darabot, pontosabban párt belőle ami nem több mint 37 500 dollár volt. A szó szerint futurisztikus, de annál inkább furcsa kinézetű cipő miatt Tinie kiérdemelte a ‘legspeckóbb cipőt birtokba vevő ember’ címet, amivel sok újságba bekerült szerte a világon. Nos, nem vagyok egy túl jó matekos és nem mozgok annyira otthonosan a pénzügyekben, de nem tudta volna a cipő 50%-át elszámolni marketing kiadások címszóval és a maradék 50%-át meg mint jótékonysági kiadásként? Tehát ha ezt mind megtette volna lett volna egy ingyen cipője?! Nem is értem hogy lehet ennyiért cipőt venni. Persze a pop-sztároknál és a színészeknél más a helyzet, csak legyen meg körülöttük a felhajtás.

Nike Air Mag

Nike Air Mag

Air Yeezy 2 (Red October) – $17,000,000 (4 858 430 000 Ft)

Sejthettétek, hogy a dobogó tetején ki kapja meg a virágcsokrot és a serleget. Persze, hogy a vörös színben tündöklő Air Yeezy 2, aminek debütálását a sneaker fanok jobban várták, mint kisgyerek a karácsonyt. Miután Yeezy és a Nike szakítottak egymással, a Nike gyorsan kisöpörte a webshopról a megmaradt cipőket az emberek lábára. Természetesen az eBay-en a mai napig árulnak resellerek Air Yeezy-t (meg persze a hamisítók, kamut 🙂 A legszebb, egyben legviccesebb, hogy anno 17 millió dollárig ment fel egy licit erre a csukára, ami teljeséggel hihetetlen, ha belegondolunk, hogy ez csak egy pár cipő.

Nike Air Yeezy 2 (Red October)

Nike Air Yeezy 2 (Red October)

ádám

Open up your own sneakerbox!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×