I board Budapest

2015. június 21-én, a Nemzetközi Gördeszkás Napon történelmet írt a budapesti longboardos közösség: több, mint félszáz deszka és tulajdonosa gyűlt össze a Városligeti Műjégpálya előtt, az eredeti kerékpáros Critical Mass megmozdulással hasonló célból, hogy lazán, jókedvűen, konvojban együtt guruljon a belvárosban és népszerűsítse a „száraz szörfözést”, azaz a longboardozást. A pozitív fogadtatáson felbuzdulva, létrehozták az „I Board Budapest” közösséget, hogy rendszeressé tegyék ezt a közös gurulást a magyar fővárosban. Részletek a tovább után!

I Board Budapest longboard és deszkás felvonulás

I Board Budapest longboard és deszkás felvonulás (Kép: Kon / I Board Budapest FB csoport)

A június 21-i „felgurulók” által megtett távolság 5 km volt, mivel ezt nagyjából mindenki végig bírja gurulni. Volt sok longboard, cruiser, street deszka, penny board – minden, ami deszka és gurul. Az „I Board Budapest” nem a gördeszkás trükkökről szól, még csak nem is a gyorsaságról. Nem verseny: Nincs győztes, nincs vesztes.

A résztvevők középiskolások, egyetemisták, felnőtt férfiak és nők, vezetők és alkalmazottak voltak, akik közösen tudták élvezni az együtt gurulás mosolygós és felejthetetlen élményét.

Külföldön már jól működik, és az első közös gurulás létszámából láthatóan Budapesten is van rá igény, ezért néhányan összefogtak és létrehozták az I Board Budapest közösséget.

Jelenlegi az a terv, hogy évente három nagy közös gurulást szerveznek Budapest belvárosában, előre közzétett útvonalon, melyen bárki részt vehet 4-80 éves korig, ha van 4 keréken guruló deszka, végig tud gurulni 5 kilométert baleset nélkül, és osztja a közösség szemléletét!

Ha téged is érdekel, akkor csatlakozz a Facebookon az I Board Budapest közösséghez, ahol megtudhatod, a következő gurulás idejét és útvonalát, illetve megoszthatod saját élményeidet, videóidat, képeidet a barátaiddal és más érdeklődőkkel.

I Board Budapest

I Board Budapest  (Kép: Kon / I Board Budapest FB csoport)

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×