Családias verseny az Óbudai Skateparkban

Kint jártunk a hétvégi versenyen a Padka Projekt által tervezett Óbudai skateparkban! Remek hangulattal, egész sok emberrel és etalon trükkökkel pörgött az első nyári verseny, amely három kategóriában zajlott. Alex beszámolójáért és eredményekért kattints tovább!

Alex beszámolója az óbudai, laktanya utcai skatepark első versenyérőll

Alex beszámolója az óbudai, laktanya utcai skatepark első versenyéről (Fotó: smirgli blog)

Nagyjából reggel 10 óra körül érhettem ki amikor már bőven benne voltak a gyakorlásban a srácok.
A verseny olyan délben vehette kezdetét a 16 alatti kategóriával. Sajnos ebben a kategóriában csak 4 induló volt, de ami a lényeg, hogy ügyesek voltak a skacok! Végül Kasper Botond ért fel a dobogó csúcsára, mivel remekül deszkázta körbe a pályát, jó tempóval és trükkökkel Desseffy Marcell és Zelei Dániel követte a sorban a „kicsik” között.

Laktanya u16 dobogo1

Az U16 dobogósai (Fotó: smirgli)

16 év feletti kategóriában viszont annál nagyobb volt a lelkesedés, valamint az indulók száma! Sima Dániel, Kardulecz Artúr és Bazsó Bálint is esélyes volt a győzelemre! A zsűrinek szerintem nem lehetett könnyű dolga, hisz mind a hárman remekül teljesítettek mind a selejtezőben, mind pedig a döntőben. Artúr jött ki győztesnek a harcból a jó pályakihasználásnak és stílusának köszönhetően, mögötte Sima Dani és a szombathelyi betyár Mihályfi Dávid unokatesója, Bazsó Bálint végzett a harmadik helyen.

Laktanya 16+ dobogo1

A 16 pluszosok dobogósai (Fotó: smirgli)

A szponzorált/open kategóriában is hasonlóan alakult a helyzet, Petrányi Lajos, Karkossiák Zsolt, Szikora Bálint, Bachman Márk, Sárkány Kristóf és Mihályfi Dávid is egyaránt piritotta a pályát! Dávid például egy iszonyat Hardflip Lateflipet csinált a gapen, Kristóf pedig karcolta tailslide 270 outtal rutinból. Mindenkinek három egyperces menetett kellett mennie, ebből Bachman Márk a.k.a „T” került ki elsőnek, akinek nem mellesleg ezen a napon volt a szülinapja! A második és harmadik helyen Szikora Bálint, Sárkány Kristóf sorrend alakult ki, Hármójuk között százezer forint lett szétosztva!

A Best Trick verseny pedig egy egyedibb sörrel a kezünkben nyomjuk át a gapet sztori volt, ami gordeszkamag.hu víziójából született, és személy szerint azt mondanám hogy a nap csúcspontja volt!
Eredetileg egy nyertes lett volna, de az utolsó pillanatban még két brutális trükkel be szált Karkossiák és Mihályfi. Berti egy hardflippel nyitotta a sör challenge-t Zsolti talajra bs flippelte a gapet, Dávid pedig egy újabb hardflip lateflipet pattintott levezetésképpen. Szóval volt trükk zápor rendesen, emiatt a szajrét testvériesen elosztották egymást között 🙂

Laktanya Pro dobogo1

A pro dobogósok (Fotó: smirgli)

 

Fotók: Smirgli Blog

Nézzétek meg Grabuxxx videóját is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×