Minden megváltozik – Itt az első aszimmetrikus cipő!

Természetesnek vesszük hogy cipőink jobb és bal párja tükörképei egymásnak. De ha jobban belegondolunk miért is kell ennek így lennie?! Rengeteg nem szimmetrikus mozgást igénylő sportág létezik. Ezen gondolatmenet alapján alkotta meg az Adidas a világ első aszimmetrikus (!) kialakítású sportcipőjét. Részletek a tovább után!

adidas_asym_energy_boost_1

A világ első aszimmetrikus kialakítású cipője

A sneaker game-ben használt innovációkat a sportszergyártók általában a futó-, vagy kosaras cipőkön vezetik be a piacra. Ezúttal azonban az Adidas golf részlege alkotott nagyot, az Asym Energy Boost jobb és bal fele eltérően került kialakításra, melynek megfelelően maximálisan segíti a golfozó súlypont áthelyezését ütés közben. Ez a cipő lett az első aszimmetrikus kialakítású modell a piacon, ugyanakkor az Adidas korábban is próbálkozott ezen a területen, a 400-as sprinter Jeremy Wariner-nek készült szöges modell viszont végül nem került gyártásba.

adidas_lone_star_spike_jeremy_wariner

A kanyarfutásra kihegyezett adidas Lone Star – végül nem került gyártásba

A fejlesztés során rengeteg akadályt kellett leküzdeniük a mérnököknek, hiszen az egész koncepció szembemegy a többszáz éves hagyományokkal. Amellett hogy a gyárakat szinte az alapoktól kellett újratanítani, hogy készítsék el a cipőt, természetesen a jobb- illetve balkezeseknek készített modellek ellentétesek, így vásárlásnál már nem csak a megfelelő méret kiválasztására kell figyelnünk. 🙂

adidas_asym_energy_boost_2

Elképesztő mérnöki munka

És ez még csak a kezdet! A cég elmondása szerint a jövőben több sportágban is bemutatkozhatnak az aszimmetrikus cipők, így talán piacra kerül a korábban említett szöges is. 🙂 Annyi biztos, hogy a riói olimpia tökéletes helyszín lenne ennek az innovatív, új technológiának a felfuttatására, szerintetek is ez lehet a jövő cipőinek egy új iránya?

adidas_asym_energy_boost_3

Mintha nem is egy pár cipő lenne

Hír- és képforrásunk a SoleCollector volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×