Custom Cork AF1 dokusorozat

Pejpej, aki korábban az blogolással is kacérkodott itt a sneakerbox.hu-n, mostanában custom cipők készítésével kísérletezik. A következő terv egy egyedi cork Air Force One cipő létrehozása, melyet egy mini „dokishow” keretében, melyet ti is követhettek a sneakerbox Insta csatornáján. Pár szót váltottunk vele, mielőtt nekiveselkedett a projektnek, tovább!

Custom Cork Air Force - ilyen volt :)

Custom Cork Air Force – ilyen volt 🙂

Hogy álltok, te és a cipők?

16 éves korom óta vagyok a cipők rajongója. Volt szerencsém dolgozni egy Nike boltban, így kristályosodott ki mik azok az anyagok, cw-k és formák amikre azt mondom, hogy lábon is szívesen látnám. Custom szempontból nem a szokványos irányt szeretném képviselni, mivel nincs tehetségem a festéshez, hisz gyerekként se tudtam a vonalon belül színezni. Én inkább a farmer és parafa anyagoknak vagyok a szerelmese, ezeket rakom szívesebben a cipőkre.

Egy időben eljártam egy cipészműhelybe, most pedig egy cipőjavítóban dolgozom önállóan, és így sok cipő megy át a kezemen: megtanultam milyen részek bonthatók, majd állíthatók vissza a „gyári” állapotukba, természetesen csak azután, hogy egy új réteggel gazdagodtak. Próbálok arra törekedni, hogy bontás, ragasztás és varrás után is úgy nézzen ki mintha „eredeti” lenne. Ez nem könnyű mert a gyárakban két tűvel tudnak varrni, én pedig a korábbi öltésekbe haladok. Így érem el azt, hogy nem kerül fölösleges varrás az anyagra.

Ez a Cork Air Force One hanyadik példány?

Próbálkozásnak ez már a sokadik, mivel általában nincs időm befejezni a kitalált terveket. Ezért hevernek a sarokban a bontogatott cipők dobozban és szatyorban, várva, hogy elővegyem őket. Nyáron majd mindenképp megakarok valósítani egy-két extra ötletet 🙂

Kövesd te is a sztorit a sneakerbox.hu Instagram csatornáján a #customcorkaf1 hashtagen 🙂

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×