10 éves Paul Rodriguez első Nike Pro cipője

Újra kiadták a Nike első gördeszkás pro cipőjét, a P-Rod egyet! Ezért utánanéztünk kicsit hogyan is jutott el a Nike a profi gördeszkás cipők gyártásáig, valamint hogy miért dobták ismét piacra az azóta klasszikussá vált cipőt. Tovább!

Prod és egy kis Switch 360 Flip

Prod és egy kis Switch 360 Flip

Több mint tíz évvel ezelőtt, mikor a Nike 2002-ben útjára indította Skateboarding kollekcióját, még csak nem is sejthettük, mennyire komolyan gondolja a részvételt az iparban. Az első SB csukák a jól ismert Dunk modell  gördeszkásított változatát takarták, a tipikus vastagabb, bélelt nyelv szerkezettel, ám ez középszerű úgymond átlagos deszkás cipő hatást keltett az emberekben.

Két évvel később leigazolták első profi deszkásukat Paul Rodriguez személyében, akit az akkor piacvezető éS Footwear-től csábítottak el. 2005 márciusában megjelent az első pro cipőjük Paul Rodriguez Zoom Air Low névvel, amely a Dunkhoz képest már egy finomabb, gördeszkásabb formavilágot képviselt, valamint funkcióját tekintve is többet adott a Zoom Air talpszerkezetnek köszönhetően! Mondanunk sem kell hogy a cipő hatalmas sikert aratott világszerte!

Most, első profi cipője megjelenésének tizedik évfordulóján, újra kiadták a ma már csak P-Rod 1-ként emlegetett cipőt az eredeti színében fehér-feketében.

Klasszikus gördeszkás cipő forma

Klasszikus gördeszkás cipő forma

Na de ennyit a „történelemóráról” lássuk miből is épül fel az alanyunk: A fehér bőr felsőrész nem csak laza és elegáns megjelenést kölcsönőz de deszkázás közben is remekül bírja a strapát. Ez természetesen egyéntől függ, én mondjuk kimondottan szeretek bőrben deszkázni 🙂

Szerintem a csuka varrott (és nem vulkanizált) talpszerkezete igazán nagy előny a frissebb tesóihoz képest, számomra ez az, ami igazán eredetivé és old school-lá teszi!

Mostani szemmel tekintve egy igazi klasszikus gördeszkás cipőről beszélhetünk. Remélhetőleg az évfordulóra való tekintettel több színvariánsban is láthatjuk majd! Addig is az „old schoolabb” klasszikus cipők kedvelőinek ajánljuk a Reissue változatot, ami több mint valószínűleg kicsin hazánkban is kapható lesz, gyűjtőink nagy örömére.

Nike Sb PROD Air zoom Low

Nike Sb PROD Air zoom Low

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×