Lords of Gravity interjú

A Lords of Gravity akrobatikus kosárlabda csapattal a Kicks R Good 03 fellépésük után készítettem el ezt az interjút. A sneakerbox csapatából mindenki itt látott elször ilyen show-t és tényleg leesett az állunk azon, amit a trambulin és a palánk között a srácok elkövettek. Aztán az interjúból azt is megtudhattam, hogy ezzel korántem vagyunk itthon egyedül: a srácok egyik célkitűzései között – az olimpiai és az NBA All Star fellépés mellett – az is fontos, hogy itthon minél jobban megismerje őket a közönség. Talán a mi interjúnk is egy lépcsőfok ennek elérésében, olvassátok el hát az interjút Csanáddal, Artúrral, Levivel, Benivel és Botival, azaz a Lords of Gravity-vel!

Lords Of Gravity: Artúr, Levi, Boti, Csanád, Beni

Lords Of Gravity: Artúr, Levi, Boti, Csanád, Beni

Mutatkozzatok be pár szóban, mit érdemes rólatok tudni? Azt is mondjátok el, hogy az akrobatika volt-e előbb vagy a labda, és hogy ki mit sportol még?

Pál Leventének hívnak, a Testnevelési Egyetemen, a Testnevelés-Gyógytestnevelés szakon vagyok első éves hallgató. A Lords of Gravity nagyon fontos nekem, abszolút erre szeretném építeni a jövőmet. Fiatalabb koromban labdarúgó voltam, szóval a labda volt előbb (ha nem is kosár), utána jött a torna. Emellett erősítek street workout eszközökön.

Dajka Botond vagyok, 2014 októberétől lettem én a csapat új menedzsere. Én a Szent István Egyetem marketing szakos hallgatója vagyok, első éves a mesterképzésben. Egy rövid ars poetica, akár a suliról, akár a csapat menedzseléséről van szó: kockázat nélkül nincs siker! Ez a csapatra nézve is teljesen áll. Rám – és Artúrra, Benire és Csanádra is igaz, hogy előbb volt az akrobatika, és utána jött a kosár. Levi és Artúr megfertőztek engem is a street workouttal, amit most már én is hobbi szinten űzök.

Duka Ferenc Artúr vagyok, én is a TE-re járok, de most passziváltam magam, hogy minél több időt tudjak a csapat fordítani, emellett – mivel 12 éve szertornázom – edzéseket is csinálok, és persze ezt a tapasztalatomat a Lords of Gravity fejlesztésében is igyekszem kamatoztatni. Én – mint szerintem minden tornász – buta voltam a labdához, de a srácok mellett kikupálódtam a labdát illetően is. Igen, a street workoutot én is csinálom, emellett még edzőterembe is járok. Nyaranta wakeboardozom, ott most olyan szinten vagyok, hogy már ugrattam 🙂

Lords Of Gravity @ Wembley Arena

Lords Of Gravity @ Wembley Arena

Goy Benjámin vagyok, nekem is van még a Testnevelési Egyetemen egy évem, azt elvégzem és onnantól teljes gőzzel Lords of Gravity, és mivel a FTC-ben tornásztam, ezért torna edzősködés van még tervben. Én, miután abbahagytam a tornát, azután négy évet kosaraztam, szóval ez nekem egy szerencsés együttállás. Nagyon örültem, amikor bevettek a srácok a csapatba, mert így ezt a kettőt együtt tudom csinálni. Lassan 10 éve snowboardozom.

Borlai Csanád, én is TE, harmadéves vagyok tesiedző szakon. Reméljük elvégzem 🙂 10 évig gumiasztal versenyző voltam, és még most is lejárok edzeni a TF-re, amikor időt tudok szakítani rá. Én vagyok a Lords of Gravity csapatfőnöke, és ahogy Levi is mondta, ebben látjuk a jövőnket, ez most maximális erőbedobást fog igényelni. Nekem a gumiasztalos versenyzés után szintén volt némi küzdelem a labdával, előfordul még most is néha, hogy „sültkrumplizom” vele 🙂 Az erősítés nálam sem maradhat ki. Én is szívesen télisportolok: sí és snowboard.

Meséljetek a csapatról, a kezdetekről!

Csanád: A Lords of Gravity egy fix formáció: kezdetektől fogva ebből az öt főből állt, és mindig is ebből az öt főből fog állni. Az előzmény az volt, hogy 2012-ben egy véletlen hozott össze minket. Artúrral és Levivel megkértek minket, hogy csináljunk egy minitramp bemutatót, amit felturbózhatnánk akrobatikus kosárlabda elemekkel is. Ez utóbbiban akkor nekem már volt tapasztalatom. Elkezdtünk gyakorolni a srácokkal, és látszott, hogy nagyon hamar sikerült elsajátítani az alapokat. Néhány hét alatt össze is raktunk egy egyszerűbb show-t. Ez akkor még nem volt annyira profi, de megcsináltuk, és úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne folytatni, és kerestünk még embereket a csapatba: ekkor csatlakozott hozzánk először Beni, aztán pedig Boti is. 2012. augusztus 19-én alakultunk meg, és rá egy hétre már volt egy külföldi fellépésünk is volt Oroszországban, egészen messze, már Szibériában.

Elég erőltetett tempóban folyt a munka, már a kezdetektől megvolt a legalább havi egy fellépés, és ezért tartunk most ott, hogy szeretnénk ezt főállásban csinálni.

Lords Of Gravity @ Krasznojarszk

Lords Of Gravity @ Krasznojarszk

Van-e olyan példaképetek, vagy nagy versenytárs, akire felnéztek, vagy akivel „rivalizáltok”?

Botond: Igyekszünk a trükkökben folyamatosan újítani, tehát nem másoktól lesünk, hanem igyekszünk vezetni és mindig valami újat kitalálni.

Mi volt idáig a legkülönlegesebb hely, ahol felléptetek?

Artúr: Indonéziában és Balin is léptünk már fel, ezek voltak a legtávolabbiak, illetve az Abu-Dhabi Forma-1-es versenyen is volt egy show-nk.
Boti: Ezt leginkább az internetes jelenlétünknek köszönhetjük – fantasztikus, hogy milyen messzire eljutott egy-egy videónk, megkerestek és hívtak minket.

Lords Of Gravity @ Abu Dhabi Formula-1

Lords Of Gravity @ Abu Dhabi Formula-1

Mit tartotok eddig legnagyobb sikereteknek?

Boti: Léptünk fel NBA rendezvényen, dolgoztunk együtt a FIBA-val, szerepeltünk különféle TV-műsorokban is, de van két nagy álmunk, az egyik, hogy az Olimpián, illetve az NBA All Star mérközésekhez kapcsolódva adhassunk elő.

Csanád: Nekem személyesen az nagyon emlékezetes volt, hogy forgattunk egy videót, Devin Graham-mel, a híres extrém sport videóssal, akinek 2,6 milló követője van YouTube-on. Aminek külön örülök, hogy jól fel tudtunk rá készülni és a végeredmény még az előzetes elvárásainkat is túlszárnyalta.

Milyen terv van a fejetekben a közeljövőre?

Boti: Szeretnénk egy cirkuszi jellegű showt is összerakni, melyben van gumiasztal, egy fal, és ezeket használva, szintén akrobatikus elemekből állna össze.

Kinek mi a kedvenc cipője? Kosaras és utcai?

Levi: Nekem egy Nike KD VI-os „Floral”.

Boti: Egy Kobe 9-et nagyon szívesen beszereznék!

Artúr: A Hyperdunk 2012-es, amiben most fellépünk, ez teljesen jó, rendesen tartja a bokát. Korábban hordtunk D-Rose cipőket, de azok annyira nem jöttek be. Utcára pedig… van egy Air Force One SneakerBootom-

Beni: Én nemrég beújítottam egy Nike Zoom Hyperrevre, azt imádom. Abban kosarazom, iszonyat könnyű és nagyon bejön, hogy nincs nyelve. Sok kosárcipőm volt már, eddig ez nekem a legjobb. Utcára pedig van egy Nike Air Revolution-öm, ezt is nagyon szeretem: kosaras stílus, magas szárú, tépőzáras, ezt is nagyon szeretem.

Beni Nike Zoom Hyperrev cipője

Beni Nike Zoom Hyperrev cipője

Csanád: Nekem sportra a Nike Hyperdunk, ez már a harmadik és eddig mindegyik baromi jó volt. Ezek akrobatikus kosárlabdázásra is kiválóak: könnyűek, rugalmasak, nagyon jól fogja a bokát. Utcára szeretnék egy Nike Air Max-et, egy OG színállásút.

Hátra van még az interjúink végén megszokott köszönetnyilvánítás a támogatóitoknak!
Köszönjük a TF-nek, hogy befogadott minket, és hogy büszke ránk, köszönjük A BP-nek (és különösen Bornemissza Márknak), hogy elsőként támogatott és segít más támogatók megszerzésében is. Köszönjük a Eurotrampnek, hogy kiváló minőségű sporteszközöket használhatunk, melyek fejlesztésénél nagy figyelmet fordítanak a véleményünkre. Köszönjük a Red Bullnak, Devin Grahamnek és Marton Zoltánnak, hogy elképesztő videókat készítenek rólunk. Nem utolsó sorban pedig köszönjük a közönségnek és rajongóinknak, hogy folyamatosan erőt adnak nekünk!

Ha még többet szeretnétek megtudni a Lords Of Gravity-ről, akkor weboldalukon, YouTube csatornájukon, Facebook oldalukon, Instagramon és a Vine videómegosztón is követhetitek őket!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×