Sneakerek a kifutókon – első rész

A sneaker kultúra az utóbbi években a legnagyobb divatházak kifutóira is beférkőzött. A neves divattervezők sorra álmodnak meg szebbnél-szebb és természetesen méregdrága edzőcipőket, amikkel éppen aktuális kollekcióikat egészítik ki. Noémi blogger padawanunk sorozatában most a legnagyobb divatházak által piacra dobott, nem mindennapi sneakereket mutatjuk be. Isabel Marant, francia designer 2011-ben igazi lavinát indított el wedge sneakereivel; a Chanel couture kollekcióját és tweed kosztümjeit küldte kifutóra edzőcipőket viselő modelleken; a Louis Vuitton pedig a divatrajongó rapper Kanye Westtel kollaborált egy igazán ütős sneaker kollekció létrehozásában. Első körben íme öt az utóbbi évek legnépszerűbb designer „edzőcipői” közül.

Sneakerek a kifutón - első rész

Sneakerek a kifutón – első rész

Louis Vuitton

Mielőtt Kanye West saját márkájával próbálta volna meghódítani a divatvilágot különböző designerekkel kollaborált, ennek a korszaknak az eredménye a Louis Vuitton számára tervezett sneaker kollekció is. 2009-ben a rapper három különböző modellből és tíz színből álló kollaborációval rukkolt elő a Louis Vuitton égisze alatt. Természetesen a nevet, a minőséget, a végletekig kidolgozott részleteket és a legdrágább anyagokat meg kellett fizetni, a kollekció legolcsóbb darabja 870, míg a legdrágább 1140 dollárba került.

Designer Sneakerek: Kanye West x Louis Vuitton

Designer Sneakerek: Kanye West x Louis Vuitton

Miu-Miu

A Miu-Miu 2011-ben rukkolt elő egy igazán csajos és szó szerint ragyogó sneaker kollekcióval. A négy színben piacra dobott tornacipőket egyáltalán nem „a kevesebb néha több” elv jellemzi! A cipőket csillámréteg fedi és biztos, ami biztos alapon az orrészt különböző formájú, ragyogó kristályokkal díszítették. A luxust kedvelő divat- és cipőrajongóknak ennek a megszerzésért is igencsak ki kellett nyitni pénztárcájukat, az ezüst, arany, fekete és bronz lépők ára ugyanis egyes esetekben a 600 dollárt is megközelítheti.

Designer Sneakerek: Miu Miu Sparkling Sneakers

Designer Sneakerek: Miu Miu Sparkling Sneakers

Isabel Marant

2012 őszén futótűzként terjedt el a világon a wedge (azaz a rejtett magasított sarkú) sneakerek trendje, ezt nagyban Isabel Marantnak és a munkásságáért rajongó sztároknak köszönhetjük. A francia tervezőnő által megálmodott, magasított talprészű, hasított bőrből és bőrből készült, kissé formátlan lábbeli, akkori 730 dolláros árának ellenére is meghódította a világot.

Designer Sneakerek: Isabel Marant Wedge Sneakers

Designer Sneakerek: Isabel Marant Wedge Sneakers

Maison Martin Margiela

2012-ben Maison Martin Margiela is egy igazán egyedi sneakert dobott piacra. A magas szárú, rejtett cipőfűzős darab különlegessége a páratlan, arany színű ragyogás illetve a tükröződő felület. A cipő egyetlen szépséghibája talán csak a túl vastag tépőzár és a 680 dolláros ár.

Designer Sneakers: Maison Martin Margiela - Gold Mirror Sneakers

Designer Sneakers: Maison Martin Margiela – Gold Mirror Sneakers

Givenchy

A Givenchy 2013-as tavaszi kollekciójából kiválasztott, bordó sneaker is egy igazán mutatós darab. A vörös bőrből készült cipő varrásait elrejtő élénk piros, fényes szegélyek, a párnázott bokarész, illetve a vastag, fehér talp tökéletes kontrasztot adnak a mértes, arany csillagokkal díszített pántnak. Ezért a csodadarabért cserébe leendő, büszke tulajdonosának 720 dollárt kell kifizetnie.

Designer Sneakers: Givenchy Red Leather Sneakers

Designer Sneakers: Givenchy Red Leather Sneakers

A sorozat második részét itt olvashatjátok.

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.
×