Amsterdam Sneaker Spot Check

Múlt hétvégén Amszterdamba vitt utam és ha már arra jártam, nem csak a Melkwegbe mentünk el egy klasszik szombat esti hip hop partyba, hanem a főutca sneaker storejaiba is benéztünk. Már az utcán jó volt a felhozatal, a nagyobb márkák őszi modelljeiből rengeteget látni, látszik, hogy gyakrabban kerül be új csuka a gardróbba, cserébe itt nem számít meglepőnek, hogy Huarachet több csaj hord kb, mint Converset. Az Air Maxek dübörögnek, az egyes modell nagy sláger, de legalább ennyi Jordan is van a lábakon, a Fligh, III-as, IV-es modellekből sok fut. AM93 szintén gyakoribb látvány és nagyon sokan futkároznak New Balanceban, ami nálunk még nem érte el ezt a szintű telítettséget. A folytatásban pedig jöjjin egy-egy rövid insigh az aktuális kínálatról.

Szemet gyönyörködtető utcakép

Szemet gyönyörködtető utcakép

A helyi Patta egy kisebb utcában szuvenír boltokkal övezve csábított és bevallom nagy várakozásaim voltak az üzlettel szemben, ami kicsit csalódás volt. Az őszi/téli kollekció textiljei kint voltak, a Kangol sapik élőben is lazák, azonban a sneakerek között Patta kollabokból talán csak Asics modellek voltak az üzletben. A friss hype csukák közül a Nike Tiscik vitték a prímet az üzletben, ami jó hangulatú, családias storeként maradt meg, azért legközelebb is benézünk majd! A Patta webshopban érdemes egy kört addig is nézelődni.

Adidas és Frontrunner zsongás

Adidas és Frontrunner zsongás

Tavasszal még Stan Smithbe volt öltözve az adidas kirakat, most egy másik úriember nigo kapta meg ezt a megtiszteltetést. A Stan Smith rajongóknak jó hír, hogy legalább 6-7 féle csuka kapható az öregtől. Az őszi kollekcióból ZX bakancsok voltak nekem a legizgalmasabbak, de a ZX széria többi tagja, élükön a Fluxal egy egész falat megtöltenek. (A Tubular még ekkor nem futott be, de a hétvégén a bécsi Footlockerben már kint voltak;) Ami szimpatikus a shopban, hogy a földszinten csak Originals cuccokat tartanak, így nem kell kerülgetni a focicipőket. A Frontrunner egy holland multi-brand store, ahol a Vanstől a Timberlandon keresztül az Asicsig minden megtalálható. Itt első pillantásra az adidas Tech Super modellek tűntek fel, amik remélem itthon is egyre nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni. Ez az 1990-ben debütált modell megérdemli a figyelmet és téliesített változatban is kijött az őszre. A ZX420 és Flux modellekből láttam még szép darabokat, illetve az Asics fal rendesen meg volt pakolva.

Kicsiknek és kicsiknek: kids Foot Locker

Kicsiknek és kicsiknek: kids Foot Locker

Hogy a kicsikről is beszéljek, a FootLocker egy külön shoppal örvendezteti meg az apukákat és anyukákat a kids Foot Locker személyében. Bár már Prágában hatalmas gyerek részleg van az FT-ben, itt ezt egy még magasabb szintre emelték. Mini Air Jordanek és Roshe Runok hergelik a futkározó tinédzserek kedélyeit ezen falak között, méretben pedig a mi Váci utcai üzletünknél egy kicsivel nagyobb helyről beszélünk. Itt kezdődik az utánpótlás nevelés:D A végére pedig lőttem nektek egy fotót Amsterdam talán legjobb caféshopjában, ahol Tony Hawk papa is betekerte már! A várost imádom, ha tehetitek mindenképpen nézzétek meg egyszer és a fenti shopokat se hagyjátok majd ki!

Hawk papa itt is tiszteletét tette

Hawk papa itt is tiszteletét tette

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×