Nike cuccok csajoknak a téli szezonra

Meghívást kaptunk az idei prágai Designblokra, mely a cseh főváros évente megrendezett design eseménye. Ennek egyik helyszínén, egy használaton kívüli belvárosi iskolaépületben (romkocsma helyett romiskola 🙂 rendezték meg a Nikewomen téli modellbemutatóját, ahol egy pop-up tesiteremben, kis műsor keretében ismerhettük meg mivel készül a csajoknak a téli szezonra a Nike. AM1 Sneakerboot, szuper Aeroloft Hybrid mellény, Zoom Air Structure 18 cipő a téli futáshoz, valamint hatszög alakú zoom betéttel ellátott Fit Agility a tovább után!

NikeWomen Studio @ Designblok 2014

NikeWomen Studio @ Designblok 2014

Mivel a helyszín egy design kiállítás, természetesen nem akárhogy mutatták be a téli szezon modelljeit. Fiatal cseh designer hallgatók alakították ki ezt a pop-up tesitermet, ami a régi suli tornatermében kapott helyet. Biztos vagyok benne, hogy az eredeti állapot nem nézett ki ilyen jól 😉 Három terület (utcai, futás és edzés) kiemelt ruházati modelljét feszítették keresztre (illetve neonokra), a cipőket pedig trükkös tükrös bemutató állványokra pakolták fel, így egyszerre volt látható a modellek felsőrésze és talpa is. A terem hátsó részét egy a teljes falat betöltő, hatszögekbe foglalt „ZOOM” felirat uralta, a bemutatott cipőkre utalva.

Lévén női cuccok bemutatójáról volt szó, a nézőközönség is leginkább hölgyekből tevődött össze, de a hajlékony cseh tornászlányok bemutatóját mi, fiúk is nagy figyelemmel kísértük 😀 Na de lássuk, hogy a csajok mikből válogathatnak majd idén télen…

NikeWomen Studio @ Designblok 2014

NikeWomen Studio @ Designblok 2014

Nike AIr zoom structure 18

Az egyik főszereplő a gyorsaságra és stabilitásra egyaránt rágyúró Nike Air Zoom Structure 18 volt, mely télen is szárazan és melegen tartja a téli hidegben is futó hölgyek lábát, a divatos színek pedig nem utolsó sorban láthatóságot is biztosítanak. Ebben a modellben Zoom Air betét segíti, hogy futás közben a lehető legjobban hasznosuljon a befektetett erő.

Nikewomen-Air-Zoom-Structure18

Nike Fit Agility

Azoknak a csajoknak is készültek egy modellel, akik a párás, hideg és ködös időben való futás helyett az edzőtermeket választják: íme a Nike Zoom Fit Agility. Az ütődéseket gyorsan csillapító Zoom Air technológia a cipő talpán található hatszögekbe lett beépítve, mely fürgébb irányváltásokat és jobb erővisszanyerést tesz lehetővé. A hatszögeket oda helyezték a talpon, ahol a leginkább szükség van rájuk, itt megnézhettek egy videót is a cipőkről „működés közben”.

Nikewomen cuccok a télre: Fit Agility

Nikewomen cuccok a télre: Fit Agility

Nike Air Max 1 Sneakerboot

Tavaly télen debütáltak a Nike Sneakerboot modellek, és az előjelekből úgy látjuk, hogy idén is nagyot mennek majd. A bemutatón az Air Max 1 Sneakerbootot foghattuk kézbe, ha csaj lennék, akkor biztos rögtön felírnám a téli kívánságlistámra: sikerült az alapvetően alacsony szárú AM1-t olyan magas szárú cipővé átalakítani, ami nem lett bumfordi. A cipő tervezője Dylan Raasch (akinek többek között a Roshe Run modelleket köszönhetjük) azt mondta, hogy a messzemenőkig igyekezett tiszteletben tartni az Air Max 1 gazdag örökségét, és csak a legszükségesebb elemeket adta hozzá, hogy a modell SneakerBoot-tá válhasson. Szerintünk igyekezetét siker koronázta, plusz a színválasztás is jó lett: a hideg, szürke téli napokon a bordó és lila tónusok, és a jó arányérzékkel rápakolt fényben játszó rész úgy keltenek kellemes, vidám összhatást, hogy közben nem hivalkodó a cipő.

Nikewomen cuccok a télre: Air Max 1 Sneakerboot

Nikewomen cuccok a télre: Air Max 1 Sneakerboot

Nike aeroloft hybrid jacket

A ruhák közül leginkább az Aeroloft Hybrid Jacket nyerte el a tetszésünket, mégpedig az „őszintesége” miatt. Ez egy pehelykönnyű és vékony mellényke, ami intenzív testmozgás nélkül meglehetősen hideg viselet, a „csoda” akkor történik, amikor bedurrantod az edzést. A téli futásnál ugyanis sokszor nem a hideggel van a gond, hanem a mozgás közben keletkezett testhővel, és az így beinduló izzadással. Ezen a mellényen ott van bélés és ott vannak a lézerrel vágott kis szellőzőlyukak, ahol szükség van rájuk: így az intenzív edzés következtében jó meleggé változik, de közben a felesleges testhő is eltávozhat.

Téli NIkewomen cuccok: Nike Aeroloft Hybrid Jacket

Téli NIkewomen cuccok: Nike Aeroloft Hybrid Jacket

Ha megtetszett valamelyik a bemutatott cuccok közül, természetesen nem kell Prágáig kiutaznod 🙂 Mindegyik holmi itthon, Magyarországon is kapható lesz az ősz második felétől, például a Nike Westend, Árkád és Mammut üzletekben.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
×