Új Jordan, új etalon

Az Air Jordan cipők lassan három évtizede a kosárlabda cipők csúcsát jelentik. Minden évben a szakma és a rajongók is kíváncsian várják az újításokat, az újabb mérföldköveket. A soron következő, immáron 29. Jordant ugyan már áprilisban bemutatták a nagyközönségnek, a boltok polcaira csak most, szeptemberben került a kosárlabda cipők csúcsa. Részletek a tovább után!

tinker-hatfield-michael-jordan-air-jordan-xx9-event

Tinker Hatfield és Michael Jordan a cipő áprilisi bemutatóján

A cipő legfőbb újítása a felsőrész, mely egy különleges szövési eljárással készül. Az alapötlet az autókban található légzsákok ellenálló, mégis rugalmas anyagából jött. A cél az volt, hogy mindenki úgy érezze, ezt a cipőt külön az ő lábára szabták. És hogy mik a lehetőségek ezzel az eljárással? Akár négyzetmilliméternyi pontossággal be lehet határolni, hogy az anyag egyes részei milyen karakterűek legyenek. Ezáltal egyrétegű felsőrésszel is megoldható, hogy a cipő követhesse a láb természetes mozgását és a leghatékonyabban segíthesse a spotolókat a kosárlabda közben felmerülő erőhatásokkal szemben. A módszer hasonlít a kőtéshez – Flyknit –, de annál sokkal részletgazdagabb vizuális megoldásokat lehet vele megvalósítani. Mert akár hiszitek, akár nem, a cipőkön található minták nem nyomva vannak az anyagra, hanem alapból így van szőve!

jordan-xx9-woven

Nagyon részletgazdag felsőrész készíthető a módszerrel

Az új Jordan a XX8-asban bemutatott Flight Plate továbbfejlesztett változatával is rendelkezik, ami még jobban segíti a mozgási energia visszatáplálását, valamint a sérülések megelőzését. Ezzel is kiemelve a cipő teljesítmény-centrikusságát.

jordan-xx9_1

A továbbfejlesztett Flight Plate

A cipő kétféle felsőrésszel érkezik. Egy klasszikus, Elephant print-es verzióban, és egy modernebb Jumpman lógósban. Nektek melyik tetszik jobban?

jordan-xx9_2

A kétféle Jordan XX9

A széria jövőre a harmadik X-be lép. Azt hiszem nem kell nagy jósnak lenni ahhoz, hogy kijelentsem, valami igazán korszakalkotóra számíthatunk akkor is.

Kép-, és hírforrásunk a Sole Collector és a Nike volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×