Lebron 12: a nagy bejelentés

Lebron 12 NSRL

Lebron 12 NSRL

Tegnap a Nike beavertoni főhadiszállásán nagyközönség és a sajtó előtt is bemutatták sok kosaras és sneaker freaker régóta várt cipőjét, a Lebron sorozat legújabb tagját, mely immár a tizenkettedik. Tudj meg többet a tovább után!

Az eseményen, melyen maga a Király is jelen volt, mélyreható technikai részleteket is megismerhettünk: Az előző generációs Lebronokban megismert kényelmes, de ugyanakkor jól szellőző Hyperfuse felsőrészt egy vadonatúj összeállításra, a Megafuse-ra cserélték, mely ugyanezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, ám vékonyabb, így súlyra jóval könnyebb lett. A sokak által kedvelt Flywire belső rögzítés és a különleges Hyperposite műanyag megerősítés védelmet nyújt a lábak leginkább sérülésveszélynek kitett részeinek.

Lebron 12 bemutató

Lebron 12 bemutató

A cipőben kicsit beljebb haladva, a teljes középtalp a Nike jelenlegi legjobb anyagát, a Phylont kapja, mely amellett, hogy nagyon kényelmes, tompítja az ütközések erejét is. Az igazi trükk azonban a cipő alján leledzik: Az emberi talp különböző részeit különböző irányú és erejű behatás éri. Ezt felismerve a Lebron 12 talpán 5 hatszög alakú Zoom Air légbetét található, melyek amellett, hogy eltérő színei miatt nagyon vadul néznek ki, pont a szükséges helyeken a szükséges erővel állnak ellen a gravitáció (és az ellenfél) erejének, kímélve a lábat.

Lebron 12 NSRL

Lebron 12 NSRL

Színeket tekintve sem szégyenkezhet a sú, hiszen év végéig durván kétheti rendszerességgel érkezik egy-egy színösszeálítás (összesen hat), ezeket mutatja be ez a videó:

Az első színösszeállítás a Lebron 12 NSRL lesz, mely a Nike Sports Research Labsre utal, a Nike azon csapatára, akik a cipő mögötti tudományt, kutatás-fejlesztést hozzátették az új megjelenéshez.

Lebron 12 NSRL

Lebron 12 NSRL

 

Itthoni megjelenése bizonytalan, de véleményem szerint a Foot Lockerben és a hazai sneaker boltokban biztosan megtalálja mindenki majd a kedvencét, ha hajlandó a zsebébe nyúlni: a technológiát sajnos meg kell fizetni (más egyebek mellett), az amerikai ár 200 dollár lesz, ami kis hazánkban általában 200 eurónak megfelelő jó magyar forintot fog jelenteni (az én tippem eszerint egy 59,990-es ár, de örülnék ha valaki megcáfolna! :-))

Nektek hogy tetszik, pályára/utcára várható, hogy ilyenben fogtok megjelenni valamikor?

mollaka

Igyekszem nem túlzásba vinni a sneaker mániámat, de sajnos egyre inkább új szekrényre is kell költsek :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×