Visszatér a városi dzsungel

Júliusban mutatták be a Nike egyik friss cipőpakkját, ahol az 1990-es években nagyot ment a “Urban Jungle” mintát hozták ismét vissza. A mostani csomagban három ikonikus kosárlaba cipő található, a Nike Air Raid, az Air Force 1 Low és a Terminator GS, a már többszörösen is retro törzsi mintákkal és békejelekkel feldobva. Ha tetszik, akkor jó hírünk van: itthon is kapható! A részletek a tovább után!

Nike Urban Jungle Gym pakk: Terminator GS, Air Raid és Air Force 1 Low

Nike Urban Jungle Gym pakk: Terminator GS, Air Raid és Air Force 1 Low

Az Urban Jungle mintái az 1990-es években lettek divatosak az USA-ban, a színes minták egyszerre emlékeztetnek törzsi motívumokra és Fekete-Afrika egyes országainak (például Kongó, Gabon) a zászlajára. Ehhez a mintához már korábban is visszanyúlt a Nike, és számos ruhára is cipőre rákerült, és Spike Lee and Tim Hardaway közreműködésével futott a kampányuk.

Most az Air Raid is megkapta az „Urban Jungle” mintákat. Ez a modell kinti kosarazásra készült még az 1992-ben: a sarkán ott díszeleg a “For Outdoor Use Only” felirat, az első színállása fekete-fehér volt, ez a mostani annál jóval színesebbre sikeredett, a talpat borító motívumok miatt 🙂 A minták mellett az Air Raid X-et képező két tépőzárján egy-egy békeszimbólum is helyet kapott. A három modell közül biztos, hogy ez a legelszálltabb mint forma, mind mintázat terén.

Nike Air Raid 'Urban Jungle Gym'

Nike Air Raid ‘Urban Jungle Gym’

Az Air Force-nál már kicsit diszkrétebbek voltak a tervezők, mivel fekete alapra csak a pipára raktak egy kis ”színbombát”, a békejel pedig a cipő hátuljára került. Csak az alacsony szárú modell került bele a pakkba, a nálunk szinten kizárlólag fehér Mid-ben előforduló AF1-ekhez képest biztosan üde színfolt 🙂

Nike Air Force 1 Low 'Urban Jungle Gym' (Fotó: Kith New York)

Nike Air Force 1 Low ‘Urban Jungle Gym’ (Fotó: Kith New York)

A Terminator GS esetében a sarokelem kapta meg a törzsi/zászló mintázatot, a többi része visszafogott grafitszürke/acélkék, csak a varrásokat bolondították meg sárga cérnával.

Nike Terminator GS 'Urban Jungle Gym'

Nike Terminator GS ‘Urban Jungle Gym’

Cikkünk megjelenését megelőző héten még mind a három modell kapható volt a Nike Budapest Westend Store-ban, ha megtetszett valamelyik, akkor irány felpróbálni 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×