Nike News: megújul a Lunarglide széria

Lunarglide 6 - extra stabil tartás a sarkaknál is

Lunarglide 6 – extra stabil tartás a sarkaknál is

Júliusban debütál a Lunarglide szérialegújabb tagja, az eddigi legstabilabb Lunarglide 6. Hat évvel ezelőtt jelent meg az első, és a széria sikere azóta is töretlen. Ezekről a modellekről már korábban is írtam nektek, ugyanis nálam ez az abszolút favorit. Ahogy azt a neve is sugallja, a könnyed Lunarlon szerkezetet a Holdon súlytalanul sétáló űrhajósok inspirálták.

 

Rob Williams, a Nike vezető sportcipő designere és csapata teljes átalakítást adott a lépőnek, a felsőrésztől kezdve a sarkak ívéig. A könnyebb és légiesebb élmény érdekében Igyekeztek minnél több felesleges anyagot eltávolítani az egész cipőből. Így lett a felsőrész alapja egy lélegző mesh szerkezet, mely tökéletesen illeszkedik a lábfej formájához, elősegítve annak természetes mozgását. A talp szerkezete pedig – a Glide-tól megszokott – Dynamic Support és Lunarlon technológia újratervezett válzotatát kapta, melynek kifejlesztéséhez professzionális versenyzők mozgását elemezték az elrugaszkodástól a talajra érkezésig. A végeredmény pedig a lábfej két súlypontja (lábujjak plusz párnáik és a sarok) köré kialakított koncentrikus körökre hasonlító szerkezet.

Az új Lunarlon talpszerkezet

Az új Lunarlon talpszerkezet

Williams szerint ebben a teljesen új megoldásban tökéletes összhangba került a könnyű habszivacsos Lunarlon talp és a stabilitást biztosító Dynamic Support technológia, ezáltal a cipő egyaránt alkalmas hosszú és rövidebb távú futóedzésekre. Most már csak egy új párat kell beszerezni és irány a margit-szigeti futókör! 😉

Total Makeover - geometrikus formák a Lunarglide 6-on

Total Makeover – geometrikus formák a Lunarglide 6-on

fanni

2013-óta segítem a sneakerbox-ot női vonalon, hogy a lányok se maradjanak ki a buliból és, hogy mindenki megszeresse a futást ;)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×