Skullcandy Fix In Ear fülhallgató teszt

Bár a Realtree széria tagjaként már volt szerencsénk Skullcandy fülhallgatóhoz az Ink’d 2 személyében, mégis nagy várakozások előzték meg az új FIX érkezését. A brand fejhallgatóit jobban ismerjük, így mindig izgalmas, hogy „kicsiben”, hogy működnek a speakerek és persze a kompakt designt mi is favorizáljuk sportolás közben. A Fix In Ear egy magas kvalitású modell, így a drágább kategóriába tartozik. Tesztünk során jómagunk is lényegi különbségeket találtunk az egyszerű fülbedugós változatokkal szemben. Vegyük is megunk elé az új jövevényt kezdve a csomagolással!

Skullcandy FIX az új kedvencünk

Skullcandy FIX a kisnagymenő

A FIX kompakt dobozban érkezett meg hozzánk és aminek legelőször megörültünk, hogy igényes hordtasakot is ad a Skullcandy supreme füleséhez. Emellett a csomagolás tartalmaz még egy kisebb méretű csere szilikon fülpárnát is, ha az original méretű nagynak bizonyulna, de ezt a kiegészítőt már megszokhattuk a fülbedugós konstrukcióknál. A FIX anyaghasználata igényes, az aranyozott Jack csatlakozók nem csak a napsütésben csillognak vakítóan, hanem hosszú távon garantálják a minőségi vételt, legyen szó telefonról, vagy MP3 lejátszóról. Desigban már megszokhattuk a Skullcandytől, hogy a maximumot kapjuk és ez most sincsen másképp! Finom, lekerekített vonalak, melyek az ergonómiát is segítik. A koponya motívum sok helyen visszaköszön és a Jack csatlakozót is prémium hatású fémbe gravírozott Skullcandy felirat díszíti.

aranyozott Jack csatlakozó és MIC 3

aranyozott Jack csatlakozó és MIC 3

Már az Ink’d 2 esetében nagyon meg voltunk elégedve a fülhallgató tartásával, amit a FIX csak überelni tudott. Egy igazán ragaszkodó társ sportolás közben, ha nem szenvedünk fül tájon genetikai mutációval, akkor igen nehéz lesz, akár ugróasztalon is elválasztani fülünktől. A fülhallgató ház kialakítása pontosan ezzel a céllal készült, a fülpárnát követő kerekded rész finoman támaszkodik a belső fülön. Direkt tesztünknél átlagosan a harmadik rántásnál esett ki a fülünkből, reméljük ezt senki nem ismétli meg a telefonjával a füles végén élesben! Ha mégis megtenné, az első két zuhanást még megfogja majd neki a FIX:)

A modellre a MIC 3-as mikrofon került, melyről nem csak a számokat lehet léptetni, illetve leállítani, hanem a hangerőt is tudjuk a fülhallgatóról szabályozni. Telefonálás tökéletesen működik vele utcán is és egy gombnyomásra tudjuk felvenni és letenni a hívást. A kábelezés finom gumi borítást kapott, ami nehezebben csomózódik és a téli napokon sem merevedik meg annyira.

Kényelmes fülpárnák és kialakítás az ergonómia jegyében

Kényelmes fülpárnák és kialakítás az ergonómia jegyében

Hangzásban az első és legfontosabb benyomásunk, hogy a FIX a mélyek valóságos nagykövete, a hip hop és basszussal vonuló elektronikus ütemek erőteljesen szólalnak meg benne, kivétel nélkül. Wiz Khalifa és a Gang Star egyaránt nagyot jöttek, a Freestylers és az Infected Mushrooms vonal is szépen szólaltak meg a Fixen. A magasabb sávok közül kicsit tompít, de ez nem volt zavaró. Amit még kiemelnék, az a szigetelő képessége a fülesnek, már alacsony hangerőn teljesen kizárja a külső zajokat.

A FIX tesztelt modelljét és a többi elérhető színváltozatot megtaláljátok a Skullcandy hazai webshopjában, ahol az aktuálisan kapható modellek is folyamatosan frissülnek. A Skullcandy facebook oldalán pedig videók és friss infók a szponzorált csapatról várnak titeket a füleses híreken felül!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×