The Jam II. BMX verseny beszámoló

Pénteken, 2014. május 2-án rendezték meg Dunakeszin a The Jam II. BMX versenyt. Idén egy városi sportnappal volt egybekötve, ezért a nézők sok más sportot is megtekinthettek. A versenyzők létszáma pont jó volt, nem voltak se sokan se kevesen. Mindenki nagyon odatette magát. Beszámolónkért kattints a továbbra!

Kovács Tamás Tuck No Hander (Fotó: Jaki)

Kovács Tamás Tuck No Hander (Fotó: Jaki)

Az idei versenyen is viszonylag sok versenyző és látogató volt a nem túl jó idő ellenére is. Eredetileg az volt kihirdetve, hogy nem lesz az amatőr kategóriában döntő, de aztán idő közben változott a terv és a legjobb 10 továbbjutott mind a két kategóriából. Az amatőrök és a profik nagyon odatették magukat, nagyon durva trükköket láthattunk, és teljes pályakihasználást. Nekem Bobó stílusa tetszett a legjobban, mert hatalmasakat szállt, és nagyon merész trükköket adott a spine-on. Nem csodálkozok rajta, hogy első lett. Cservenák Csepel bátorsága isnagyon szembetűnő volt, ugyanis többször is megpróbálta a szaltó vázpörgetést a spine-on, de sajnos nem jött össze neki. Ő is nagyon durva kört ment.

A selfie sosem maradhat el! (Fotó: Jaki)

A selfie sosem maradhat el! (Fotó: Jaki)

 

Megkértem a profi kategória dobogósait, hogy számoljanak be az élményeikről. Kempf Zozó, a harmadik helyezett a következőt nyilatkozta:

„Nagyon jó volt a hangulat és az idő is, szerencsére pont megúsztuk az esőt, és az egész verseny zavartalanul folyhatott. Mindenki nagyon jó kört ment. Bobó trükkjei nagyon patentek voltak, bár picit lehettek volna magasabbak. 😀 A döntőben egy 540-et szerettem volna csinálni a spine-on, de beakadt a hátsó kerekem és nagyon megütöttem a bokámat. Szántó Bálint felajánlotta, hogy a végén befejezhetem a kört, viszont csak hatalmas fájdalmak árán sikerült végigmennem. Ennek ellenére is nagyon élveztem a versenyt.”

A második helyezett, Báthory „Bajusz” Gábor véleménye pedig ez volt:

„Mint tavaly is, a verseny színvonala nagyon jó volt, habár most nem volt akkora nézőközönség, mivel nem a majális napján került megrendezésre. Kaptunk vizet, energia italt, szólt a zene, ami nagyon jó volt. Nagyon sok barátommal találkozhattam és BMX-ezhettem, ami mindig nagy motiváció. A trükkjeim szerintem nem voltak rendben. Nem jött össze minden, amit elterveztem, de amit be tudtam adni az tiszta volt. Ennek nagyon örülök. Továbbá, sok trükk volt amit be akartam adni, de egyszerűen nem volt rá energiám a kör végére és idő sem. Végül a második helyen végeztem, aminek szintén nagyon örülök, mivel nagy testi és lelki korlátozásban van a testem, a három évvel ezelőtt történt térdszalag- és porcsérülés után. Őszintén egyáltalán nem számítottam dobogós  helyezésre. Újvári Bobó lett az első, az ő köre tetszett a legjobban. Iszonyatos magasságok és tempó, tiszta trükkök, egyediek, HEAVY STYLE! Kiemelném még a gyulai gangstereket Kempf Zózót és Cservenák Csepelt, mindketten iszonyatos durva karikát mentek, Zozó technikailag, Csepi meg simán durvát a szaltó vázpörijével a spine-on. Köszönjük mindenki nevében a versenyt Szántó Bálintnak, hogy összehozta és az összes szponzornak aki támogatta, jövőre ugyanekkor, ugyanott tali! Csumpa!”

Amatőr kategóriában a dobogó legfelső fokán Molnár Bence állt, aki szintén egy nagyon jó kört ment. Őt követte második helyezettként Bajczik Péter, majd Illyés Áron, aki le kormánypörizett a spine telejéről a földre.

Hunyadi Dani a Velvart Team legújabb tagja külön díjban részesült, mivel hihetetlen kitartással versenyzett, és még sérült csuklóval sem adta fel a flair barspin beadását.

Hunyadi Dani Különdíjas

Hunyadi Dani Különdíjas

Reméljünk, hogy ez a verseny is hagyománnyá válik, és minden évben megrendezik itt Dunakeszin! Köszönjük a szervezést a Burn Energy-nek és Szántó Bálintnak!

jaki

A Nike deszkás vonala vonz a legjobban, mindig is ezeket gyilkoltam bicózás közben.
×