Innováció: adidas Primeknit focicipők

Most már lassan lehagyom az „Amúgy nem szoktunk focicipőkről írni…” kezdőmondatokat, mert a friss Nike Magista bemutató után most ismét egy forradalmi futballcipő innováció került terítékre. Látszik, hogy a két óriás sportmárkának nagyon egy rugóra jár az agya: az adidas is múlt héten mutatta be kötött focicipőit: a Samba Primeknit félcipőt és primeknit fs modellt, mely cipő és zokni egyben. Nem kérdéses: a 90-es évek Burda és Fürge Ujjak kötöttpulcsi forradalma után a kötöttáru most újra menő 😀 A részletekhez katt!

Folytatódik a kötött forradalom: adidas Samba és fs cipő-zokni hibrid

Folytatódik a kötött forradalom: adidas Samba és fs cipő-zokni hibrid

Kezdjük az adidas Samba primeknittel, mely „a világ első kötött focicipője” büszke cím tulajdonosa 🙂 A teljes képhez persze az is hozzátartozik, hogy a másodikat is bemutatták néhány napon belül, szóval, de persze az elsőségért való csatározásnál sokkal fontosabb, hogy mit tud a cipők 🙂 A Samba primeknit felsőrésze az orrától a sarkáig kötött, így egyfajta könnyű és rugalmas második bőrként szolgál a focisták lábán. A március 17-én az üzletekbe kerülő modell színét nem tudnám egyértelműen megállapítani, látszik, hogy nagyon sokféle színes szálból van kötve, de összhatásában meg inkább barnás… az biztos, hogy igen jól néz ki!

adidas Samba primeknit focicipő: kötött az orról a sarokig

adidas Samba primeknit focicipő: kötött az orról a sarokig

A primeknit fs még egy koncepciómodell, jelenleg is tesztelik a focistákkal, azaz megvásárolni még egy ideig nem lehet majd. Itt a legnagyobb újítás, hogy tulajdonképpen egy cipő és egy zokni hibridje, melyek teljesen együtt tudnak mozogni és mégis nagyon könnyűek. A lábfejen teljesen sima a cipő, így a labdakezelésbe nem zavarnak be varrások és a fűzők. A megjelenés pedig ízig-vérig adidas a letisztult fekete színnel, a három markáns fehér csíkkal és egy kis piros színű kiegészítéssel a „zokni” tetején.

adidas primeknit fs koncepciócipő

adidas primeknit fs koncepciócipő

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×