DC Shoes cipőszemle a STÉG-ből

Kevés hazai forgalmazó és skateshop veszi a fáradtságot, hogy alaposabban is utánanézzen egy-egy modellnek, vagy kollekciónak és közelebbről is bemutassa azt nekünk, hogy már a bolt látogatás előtt tudjuk a tutit a kiszemelt darabról. A STÉG aktívan foglalkozik azzal, hogy elmesélje a sztorikat, és közelebb hozza magát a terméket, blog beütésű weboldalukon érdemes kicsit olvasgatni. Legfrissebb bejegyzésükben a DC friss kollekcióját mutatják be, mely már a Villányi úti üzlet polcain pihen. A cikken felindulva, mi is górcső alá vettük az idei év favorit DC Shoes modelljeit, hogy le ne maradjunk a Ken Block által alapított márka friss-ropogós cipőiről.

Hogy miben nyomatják a fiúk? Az kiderül a folytatásban!

Hogy miben nyomatják a fiúk? Az kiderül a folytatásban!

Az első képhez mindenképpen el kell meséljek nektek egy sztorit. Szándékosan egy team fotóval szerettem volna nyitni ezt a szemlét több okból is. Évekig az ágyam felett lógott egy kép, melyen a 2000-res DC teamből vigyorogtak rám olyan riderek, mint Josh Kalis, Dyrdek, Stevie Williams, vagy Danny Way. A DC aranykorát élte, minden idők egyik legjobb csapatával és 3 évvel később kiijöt  a The DC Video, mely új standardot állított fel a deszkás filmek világában. Azóta, több mint 10 év eltelt és az ominózus csapatból sokan még mindig ugyanolyan keményen nyomatják – és ami még meglepőbb ugyanabban a csapatban! Persze azóta olyan young gunok kerültek be, mint Nyjah Huston és Felipe Gustavo és a sport nem csak technikai trükkök terén fejlődött.

Itthon is kapható Wes Kremer csukák

Itthon is kapható Wes Kremer csukák

A riderek mellett a cipőkbe pakolt technika is egyre masszívabb dolgokat tett le elénk. Vegyük például Wes Kremert és pro modelljét. Tavaly az új team tag rögtön saját csukával ünnepelhetett, mely most burgundy és mélykék színben érkezett a STÉG-be. A dupla varrások és réteg az orr részen tartósságot adnak a cipőnek, melynek a prémium bőr használat mellett nagy előnye a jól eltalált párnázottság. Se nem ormótlanul szivacsos, se nem vágóan kemény. A vulc talp sok esetben hosszabb gyaloglásnál fárasztja a talpat, itt a rugalmas Impact S talpbetét gondoskodik a kényelemről. Összességében finoman kimunkált darab a Wes Kremer pro, melyet a fiatal Danny Way is megirigyelt volna. A Tonik modell friss változatait nem különben!

A Tonik igazi „vissza a gyökerekhez” darab. Belőle is készül Supersuede, azaz tartósabb bőr felsőrésszel varrt változat, de azt hiszem az alapmodellre se lehet panasz, a szövet és a bőr párosa jó kombót ad. A csuka kék és szürke kombinációjában kapható itthon, illetve egy már nyarat idéző khaky navy színösszeállításban. Mindkettő változaton szépen mutatnak a sarokgallérig nyúló különböző színű betétek.

Következzen harmadik modellként egy igazán casual darab a core deszkás után. A Studio TX mid és low változatban is mutatós, ennél a modellnél úgy látjuk a DC jobban ügyel a színekre és mintákra, hogy valóban alkalmi hangulata legyen a cipőnek. Láttuk már burgundiban, mély szürkében, de ennyire matrózosan még biztos nem. A TX friss változatának oldala kék-fehér csíkozást kapott, amit a navy orrész tesz teljessé. Finoman kimunkált fűzők és nyelv, érezni a bőr kellemes illatát.

Tengerészben is kapható már itthon a Studio TX

Tengerészben is kapható már itthon a Studio TX

Ahogy azt a bevezetőben is írtam a fenti DC modelleket megtalálod a STÉG budapesti üzletében, a Villányi út 36. szám alatt,  ha megtetszik valamelyik, ugorj be és próbáld fel! Zárás képen pedig következzen az a bizonyos 2000-res DC team;)

Boooya!

Boooya!

 

 

 

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.
×