Fanni Nike Lunarglide5 Shield cipőtesztje

December elején kaptam egy fantasztikus lehetőséget, hogy teszteljem a Nike idei téli kollekciójának egyik darabját. A Nike Lunarglide 5 Shield-et választottam, mivel hosszú ideje annak egyik elődjét, a Lunarglide 3-at használom. Első látásra beleszerettem, ám azt nem tudtam, hogy pontosan mire számítsak. Mindenesetre az elvárásaim az előző modell alapján elég magasak voltak. A teszt részleteiért kattintsatok a továbbra. 😉

Fanni Nike Lunarglide5 Shield cipőtesztje

Fanni Nike Lunarglide5 Shield cipőtesztje

Első benyomásra a cipő eszméletlen jól néz ki, különleges és nagyon vagány. A lila árnyalatok és a neon kombinációja a fényvisszaverő szürkével egyszerűen tökéletes. Imádom! A Lunarglide 5 Shield felső borítása egyszerre vízálló és fényvisszaverő, tökéletes társnak bizonyult az esti hosszú futásokhoz a belvárosban. December elején még nagyon hideg volt, akkor a Normafán teszteltem havas terepen, és nem fázott benne a lában (sima sportzokniban sem, ellentétben egy gyöngyvászon futócipővel és téli zoknival)! Amellett, hogy eszméletlenül néz ki, a bokámat is jól tartja.

Fanni Nike Lunarglide5 Shield cipőtesztje

In the box

Fanni Nike Lunarglide5 Shield cipőtesztje

A bolt

A cipő talpa Lunarlon technológiával készült, és a stabilitást a Dynamic Support kidolgozás segíti. Ennek hatékonyságáról már az első futásnál megbizonyosodtam, mert könnyű, puha és kényelmes. Minhta felhőkön járnék minden egyes alkalommal és betonon futásnál is nagy mértékben tompítja a lépteimet, ezáltal kíméli a térdemet. Később futópados edzésen is kipróbáltam, ott is megállta a helyét. Annak ellenére, hogy attól tartottam, hogy nem lesz megfelelő az elöl elvékonyodó talpával, a kidolgozás erre is rácáfolt, mert kényelmesen használtam még 14-es sebességen is.

Fanni Nike Lunarglide5 Shield cipőtesztje

Nyújtás

Fanni Nike Lunarglide5 Shield cipőtesztje

Rajt

Fanni Nike Lunarglide5 Shield cipőtesztje

RunRunRun

Minden megvan benne, amire egy hosszútávos edzéshez elengedhetetlen számomra, ezért ajánlom mindenképpen, ha új futócipőt terveztek beszerezni! Extra pozitívumként még megjegyezném, hogy egyszer sem kezdte ki a bokámat, nem lett tőle semmilyen bőrsérülésem, ami futócipőknél nagy szó, és nagyon fontos! Jelenleg egyaránt használom bemelegítésre, levezetésre és hosszú utcai futásokhoz betonon, hogy a budapesti forgalom semmiképpen se tévesszen szem elől!

Végül Fannitól átvettük a szót és feltettünk neki pár kérdést a cipőivel és az edzéseivel kapcsolatban:

Mennyi időt szánsz az edzésekre?
Heti 7-8 edzésem van (néha délelőtt és délután is), ez naponta 2-2,5 órát vesz igénybe mindennel együtt.

Hány pár cipőd van?
Csak futócipők, vagy összesen? Mert összesen kb 40 pár, de a futócipőimből nagyjából 7 párat használok.

Milyen Nike cipőid vannak most?
Jelenleg 3 pár Lunarglide 3, egy Lunareclipse 2, egy Free Run és egy AirForce 1, meg persze mostmár egy Lunarglide 5 Shield is a kollekció része.

Fűződik valamelyik cipődhöz valami jó sztori? Mi volt, amit a legtávolabb(ról) vettél, vagy különleges módon jutottál hozzá?
A legújabb pár Lunarglide 3-amat Amerikában vettem egy outletben, mert már itthon sehol sem lehet kapni ezt a modellt, annyira réginek számít.

Szerinted mik azok a tulajdonságok, hozzáállás, jellemvonások, amik hasznosak az atletizáláshoz?
Mindenképpen sok kitartás és akaraterő kell hozzá, valamint egy kis őrültség. Normális embernek nem jutna eszébe körbe-körbe futni minden nap és az idővel versenyszni!

fanni

2013-óta segítem a sneakerbox-ot női vonalon, hogy a lányok se maradjanak ki a buliból és, hogy mindenki megszeresse a futást ;)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×