World Snowboard Day @ Eplény – beszámoló

A snowboardosoknak december utolsó napjaiban sűrűn követik egymást az ünnepek, Karácsony előtt idén is becsúszott a World Snowboard Day, melyet a sneakerbox.hu csapata Eplényben ünnepelt. Röviden: nagyon jól éreztük magunkat. Hosszabban: katt a továbbra, és galériánkra a Facebookon!

[caption id="attachment_29697" align="alignnone" width="620"]World Snowboard Day 2013 @ Eplény: a sneakerbox csapatának snowboardosai :) World Snowboard Day 2013 @ Eplény: a sneakerbox csapatának snowboardosai :)[/caption]

A World Snowboard Day alapelve nagyon egyszerű: ezen a napon csinálj valamit, ami a snowboardozással kapcsolatos. Mi minden évben „orthodox módon” ünnepeljük, azaz snowboardozni megyünk 🙂 Méghozzá Magyarország határain belülre, mert ebben a napba a lokál hegyek tisztelete is beletartozik.

Idén az Eplényi Síarénában készültek a legtöbb programmal (és ami még fontosabb – hóval 🙂 ezért december 22-én reggel a sneakerbox.hu csapata (Gergő, Zsombi, Nóri és Maresz) a Bakony felé vette az irányt. Kezdjünk rögtön egy hasznos információval: nem törvényszerű, hogy egy tetőbox bármely autó keresztrúdjára passzoljon :/ Miután belegóztuk a cuccainkat az autóba, hamar leértünk Eplénybe, mely Budapestről kevesebb, mint két óra alatt kényelmesen teljesíthető.

World Snowboard Day 2013 @ Eplény

World Snowboard Day 2013 @ Eplény: a sneakerbox krú 🙂

Érdekes (de jó 🙂 érzés volt látni, hogy a környéken még minden barna és szürke, de a pályákat és a környező fákat rendes hótakaró borítja. A pálya üzemeltetői már jó ideje készültek a szezonra, amikor eléggé lehűlt az idő, dolgoztatták a hóágyúkat. Teljesen korrekt havunk volt, és hogy meghosszabbítsuk az élményt a sima lerongyolás helyett, switchben és flat trixekkel tarkított menetekkel melegítettünk a szezonra 🙂

World Snowboard Day 2013 @ Eplény: havas lejtőkön, itthon :)

World Snowboard Day 2013 @ Eplény: havas lejtőkön, itthon 🙂

A felvonónál nem volt sor, és nem voltak tömegek a pályán, így gyorsan pörgettük a köröket. Csak egy rövid ebédszünetre álltunk meg Holle Anyó éttermében, ahol még igazi Germknödel is kapható volt 😛

World Snowboard Day 2013 @ Eplény

World Snowboard Day 2013 @ Eplény – Egy kis pihi Holle Anyónál

Késő délelőtt a parkban is beindult az élet, tucatnyi rider kóstolgatta az előkészített elemeket a Nitro parkban. Egy kisebb és egy közepes ugrató, egy negyedív, és egy „up-box” várt minket, és délutánra a Skullcandy-s „torpedó” is beépítésre került. Az ismert hazai riderek közül többek között Koczka Geri, Fogyti, és a hazai wake- és snowboard feltörekvő csillaga, Fricz Boti tette tiszteletét a parkban. Több hóval valószínűleg több elemmel számolhatunk majd még a szezonban, de ezen a setupon is jól éreztük magunkat.

World Snowboard Day 2013 @ Eplény

World Snowboard Day 2013 @ Eplény

Délután kezdődött minden valamirevaló snowboardos esemény legjammelősebb versenye, az Ollie Jam, ezúttal a MEEX lebonyolításában. Az indulók között a juniortól a senior korosztályig volt mindenre példa (a snowboardban a senior már 30 fölött „jár”, tehát nyugdíjba azért még nem kell menni hozzá 🙂 A helyszín adottságai miatt „nehezítésként” egy kanyar is került a rácsúszó szakaszra, néhány bemelegítő és gyakorló kör után pedig elkezdődött a versengés. Persze a családias és baráti hangulat végig megmaradt, a zsűri sem volt szőrösszívű, többen is esélyt kaptunk egy újabb ugrásra, ha látszott, hogy „épp csak nem sikerült” 🙂 Botinak például háromszor is sikerült a lécnek csak az egyik végét lelöknie. A sneakerbox csapatból én (Gergő) neveztem egyedül, 60 cm-es magassággal, a középmezőnyben búcsúztam, az első helyen Wittmann Csaba végzett (80 cm), a második helyen pedig megosztottan Faragó Péter és Györki Balázs (75 cm). A versenyről és a versenyzőkről képek a Facebook galériánkban!

World Snowboard Day 2013 @ Eplény

World Snowboard Day 2013 @ Eplény: a sneakerbox csapatának snowboardosai 🙂

Az ollie jam után még kedvet kaptunk egy kis csúszásra, és mivel felkapcsolták a reflektorokat a pálya mentén, ezért ennek nem volt semmi akadálya: még a köd ellenére is nagyon szép kontrasztos volt a hó, mintha csak napsütésben boardozhattunk volna, Marcival a végén még több park-körre ráflesseltünk, mert az is meg volt világítva – jobban láttunk, mint napközben 🙂

Szóval nagyon élveztük a World Snowboard Day-t, és azt kívánjuk nektek, hogy minél többet csúszhassatok a szezonban, itthon vagy külföldön! Még több a kép az egész napról Facebook galériánkban!

Fotók: Mezriczky Marci

]]>

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×